Nejste přihlášen/a.
Dobry den, chci se zeptat jak vymenit nebo rozebrat starou rucni pumpu zn, Standard. Chci zrekonstuovat studnu(nova deska vcetne oblozeni a cele to zasadit do terasy) Ted resim vymenu desky a chci pumpu rozebrat abych ji mohl instalovat na novou desku a dale obkladat. Nevim jak ji mam povolit jak je to slozite? Musi se to povolovat dole ve studni? Asi to bude vse rezave a nebude to jednoduche...? Studna je hluboka 13m. Nemohu na internetu nikde najit zpusob rozebrani rucni pumpy Standard...Asi to nebude jen o povoleni trubky (nekde "pod pumpou") ktera vede az na dno, ale domnivam se, ze v trubce bude asi i nejake tahlo k pracovnimu valci...?
Budu rad a kazdou radu ci zkusenost. Dekuji J.S.
dole pod pracovním válcem je šroubení a v něm je napasovaná trubka,je to spoj rozebiratelný i když po těch letech asi velmi těžko ,osobně jsem to uřízl s kusem trubky udelal na to nový závit a udelal to přes šroubení rozdělávací,na konci trubky je koš,jinak si myslím že trubka nebude delší jak 7 m kvuli sání.táhlo vede do toho pracovního válce a vnitřky jsou z kuže,to se dá koupit ,,jestli to chcete jen na ozdobu ,nechal bych nadzemní část a spodek uříz,trubku si uvážete na lano aby vám nežuchla do studny
Prave ze pumpa funguje naprosto bez problemu a tak bych to chtel i zachovat. Jen mi jde o vymenu betonove desky (vika studny) a nejjednoduzsi postup vymeny. Vikem studny prochazi trubka k pumpe nad deskou (otvorem cca 5cm.)
Rez pumpou na internetu neexistuje nebo jsem ho tedy nikde nenasel ((
Nahoře je "hlava" a v ní je páka na čepu.Čep se vyndá,páka vyjme,sundá hlava.Zůstane tam oko táhla.Obyčejně se udělala koza a to oko se uvázalo na řetěz,při vytaženém táhle na maximum.Potom se odšroubovalo tělo pumpy a daly se odtáhnout víka.Pokud nechcete spodek opravovat,není potřeba nic řezat,ani jinak chytat,za táhlo se to udrží.
To tahlo je dlouhe od oka(hlavy pumpy) az k pracovnimu valci? Tj v mem pripate cca 7metru! A jakmile bych odstranil cep a tahlo dal do nejvyzsi mozne polohy a zajistil kozou, jak pisete, porad potrebuji z toho vseho vysunout tu betonovou desku...? Tahlo k pracovnimu valci probiha od paky na pumpovani zkr telo pumpy a zkrz trubku az k pracovnimu valci a to je tech cca 7metru... Musim to vyslici z te betonove desky a prostrcit novou deskou... Jak to mam tedy udelat?
Ano,táhlo musí být až do pracovního válce.Na předešlém snímku nebylo vidět,že je celek prostrčený dírou v deklu,já totiž mám pumpu danou v mezi oběma půlkami deklů.To co máte je pěkná ptákovina,já oddělám polovinu šroubů a odtáhnu půlku deklu .Potom můžu a taky to tak dělám že vytáhnu hupcukem celou složenou pumpu.Když děláte dekly nové udělejte si to taky tak a ten starý dekl normálně rozbijte.
Dalsi dekl uz delat nebudu. Zajima mi jak rozebrat tuhle pumpu a jak ji kdysi nekdo takto dal dohromady. Chci to mit tak jak to bylo puvodne...
Dekl už máte hotový,stačí dát tu pumpujen mezi půlky?Ale to je jedno rozeberte vršek,protáhněte oko dolů do studny ,a pak ho zase protáhněte novou dírou nahoru.
vy to máte v otvoru který byl na odvětrání ,já to mam mezi polovinama ,na dubové podložce přichycené šrouby k jedné polovině deklu,pumpa na ní drží
Na odvetrani mam z boku ve skruzich dve vetraci mrizky. Tenhle otvor v desce je nejspise opravdu urceny k vedeni potrubi... Mezi poloviny uz to dat nemohu, kdyz je to dle sablony zabetonovane rovne navic s preplatovanim.
Tento postup nejspis budu muset udelat. S tim, ze oko nepujde protahnout dolu do studny ale desku budu muset vyvleci pres oko nahoru. Tim samym zpusobem budu muset navleci nejspise i novou desku (ktera vazi cca 100kg) Hladina vody je 1,7m a ponorny kos bude 0.5m nade dnem, proto to do studny spustit nepujde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.