Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozebrani a vymena rucni pumpy Standard

Od: studna odpovědí: 15 změna:

Dobry den, chci se zeptat jak vymenit nebo rozebrat starou rucni pumpu zn, Standard. Chci zrekonstuovat studnu(nova deska vcetne oblozeni a cele to zasadit do terasy) Ted resim vymenu desky a chci pumpu rozebrat abych ji mohl instalovat na novou desku a dale obkladat. Nevim jak ji mam povolit jak je to slozite? Musi se to povolovat dole ve studni? Asi to bude vse rezave a nebude to jednoduche...? Studna je hluboka 13m. Nemohu na internetu nikde najit zpusob rozebrani rucni pumpy Standard...Asi to nebude jen o povoleni trubky (nekde "pod pumpou") ktera vede az na dno, ale domnivam se, ze v trubce bude asi i nejake tahlo k pracovnimu valci...?

Budu rad a kazdou radu ci zkusenost. Dekuji J.S.

Rozebrani a vymena rucni pumpy Standard

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111*
hodnocení

0x

bych zkusil odšroubovat štohubky...a odstranit vahadlo...sundat adál se uvidí...na tom přece nemůže být nic složitého...cot akhle zaggooglit, *řez pumpou*?

hodnocení

0x

dole pod pracovním válcem je šroubení a v něm je napasovaná trubka,je to spoj rozebiratelný i když po těch letech asi velmi těžko ,osobně jsem to uřízl s kusem trubky udelal na to nový závit a udelal to přes šroubení rozdělávací,na konci trubky je koš,jinak si myslím že trubka nebude delší jak 7 m kvuli sání.táhlo vede do toho pracovního válce a vnitřky jsou z kuže,to se dá koupit ,,jestli to chcete jen na ozdobu ,nechal bych nadzemní část a spodek uříz,trubku si uvážete na lano aby vám nežuchla do studny*smich*

studna
hodnocení

Prave ze pumpa funguje naprosto bez problemu a tak bych to chtel i zachovat. Jen mi jde o vymenu betonove desky (vika studny) a nejjednoduzsi postup vymeny. Vikem studny prochazi trubka k pumpe nad deskou (otvorem cca 5cm.)

Rez pumpou na internetu neexistuje nebo jsem ho tedy nikde nenasel :(((

Rozebrani a vymena rucni pumpy Standard #2
studna
hodnocení

pohled do studny

Rozebrani a vymena rucni pumpy Standard #3
studna
13.05.12 21:20
hodnocení

nove viko

Rozebrani a vymena rucni pumpy Standard #4
des*

Nahoře je "hlava" a v ní je páka na čepu.Čep se vyndá,páka vyjme,sundá hlava.Zůstane tam oko táhla.Obyčejně se udělala koza a to oko se uvázalo na řetěz,při vytaženém táhle na maximum.Potom se odšroubovalo tělo pumpy a daly se odtáhnout víka.Pokud nechcete spodek opravovat,není potřeba nic řezat,ani jinak chytat,za táhlo se to udrží.

studna
hodnocení

To tahlo je dlouhe od oka(hlavy pumpy) az k pracovnimu valci? Tj v mem pripate cca 7metru! A jakmile bych odstranil cep a tahlo dal do nejvyzsi mozne polohy a zajistil kozou, jak pisete, porad potrebuji z toho vseho vysunout tu betonovou desku...? Tahlo k pracovnimu valci probiha od paky na pumpovani zkr telo pumpy a zkrz trubku az k pracovnimu valci a to je tech cca 7metru... Musim to vyslici z te betonove desky a prostrcit novou deskou... Jak to mam tedy udelat?

Rozebrani a vymena rucni pumpy Standard #5
studna
hodnocení

stara deska kterou musim vymenit(vyvleknout)

Rozebrani a vymena rucni pumpy Standard #6
studna
hodnocení

detail paky(tahlo,cep...) Je tahlo dlouhe az do pracovniho valce?

Rozebrani a vymena rucni pumpy Standard #7
des*

Ano,táhlo musí být až do pracovního válce.Na předešlém snímku nebylo vidět,že je celek prostrčený dírou v deklu,já totiž mám pumpu danou v mezi oběma půlkami deklů.To co máte je pěkná ptákovina,já oddělám polovinu šroubů a odtáhnu půlku deklu .Potom můžu a taky to tak dělám že vytáhnu hupcukem celou složenou pumpu.Když děláte dekly nové udělejte si to taky tak a ten starý dekl normálně rozbijte.

studna
hodnocení

Dalsi dekl uz delat nebudu. Zajima mi jak rozebrat tuhle pumpu a jak ji kdysi nekdo takto dal dohromady. Chci to mit tak jak to bylo puvodne...

des*

Dekl už máte hotový,stačí dát tu pumpujen mezi půlky?Ale to je jedno rozeberte vršek,protáhněte oko dolů do studny ,a pak ho zase protáhněte novou dírou nahoru.

vy to máte v otvoru který byl na odvětrání ,já to mam mezi polovinama ,na dubové podložce přichycené šrouby k jedné polovině deklu,pumpa na ní drží

studna
hodnocení

Na odvetrani mam z boku ve skruzich dve vetraci mrizky. Tenhle otvor v desce je nejspise opravdu urceny k vedeni potrubi... Mezi poloviny uz to dat nemohu, kdyz je to dle sablony zabetonovane rovne navic s preplatovanim. :(

studna
hodnocení

Tento postup nejspis budu muset udelat. S tim, ze oko nepujde protahnout dolu do studny ale desku budu muset vyvleci pres oko nahoru. Tim samym zpusobem budu muset navleci nejspise i novou desku (ktera vazi cca 100kg) Hladina vody je 1,7m a ponorny kos bude 0.5m nade dnem, proto to do studny spustit nepujde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]