Nejste přihlášen/a.
Chci zjistit jesli mám trvaly pobyt,Ostrava zábřeh čujkovova 54
no, tak on psaný je, ale nikde nepsáno, že je aktuální. umím si představit situaci, že má někdo trvalý pobyt třeba u rodičů nebo u exmanžela, ale bydlí jinde. jinam si pobyt nahlásit nemůže, protože nesplňuje podmínky pro přihlášení a neví, jestli má stále stejný trvalý pobyt nebo jestli ho mezitím majitel nemovitosti neodhlásil na úřad ale na Czech pointech by mělo být možné za poplatek asi padesát korun získat výpis z evidence obyvatel, tam by měla být uvedena aktuální adresa.
Já jsem kdysi přišel o byt a měl jsem tam Trvalý pobyt.Chci se zeptat jesli tam mám stále trvaly pobyt.Ostrava Zábřeh čujkovova 54.V občanském průkazu mám stále tuto adresu.Děkuji za odpověd
Ano máš tam stále trvalý pobyt, pokud vlastník bytu nepožádal obecní úřad o zrušení Tvého pobytu. Řeší se to ve "správním" řízení a pokud jsi nebyl nezvěstný, měl bys o tom být vyrozuměn.
To že tam máš příp. stále trvalý pobyt, neznamená ale, že by jsi si tam mohl cokoliv nárokovat.
Pouze se může stát, že ten co tam teď bydlí může mít problém s exekutorem, který tam dorazí když se bude schánět po tvým majetku.
Trvalý pobyt je pouze administrativní údaj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.