Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena podkl. betonu + doprava

Od: jkr® odpovědí: 3 změna:

Dělám rekostrukci sklepa a dostal jsem rozpočet na položení podkladového betonu kde je cena včetně dopravy.

Po přepočítání jsem zjistil, že stavební firma mi prodává 1m3 podkladového betonu 12,5 za 2.476.- Kč.

Zavolal jsem si do cca 1km vzdálené betonárny od mého domu a sdělili mi cenu 1.476,- Kč.

Ceny jsou s DPH

-

Jelikož předpokládám, že stavební firma bude brát beton ze stejného místa, kde jsem se dotazoval mi vychází pří dodávce 3m3, kterých je pro můj sklep potřeba cenový rozdíl cca 3000,- Kč. Toto je tedy doprava.

Chtěl jsem se zeptat, jestli je to OK, že si stavební firma k ceně na betonárce cenu navýší takto.

Budou to vozit po částech svojí Multikárou na korbě, vzdálenost do betonárky a zpět je od mé stavby cca 3km.

Díky za vaše názory. Ptal jsem se stavební firmy, jestli ta cena za dopravu je běžná. Majitel mi řekl, že to takto standardně naceňuje. (Betonárna za dopravu jejich Avií účtuje po městě za 2m3 paušálně 300,- Kč.)

Práce za pokládku betonu s návozem je zvlášť: 11.600,- včetně daně.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

pokud se Vám to zdá drahé, tak si to nechte udělat od někoho jiného, nebo se domluvte, že si beton seženete sám a od nich chcete jenom práci. beton pak zaplatíte v betonárce a za dopravu dopravci. firmy chtějí vydělat co nejvíc a tak si započítají kde co.

jkr®
hodnocení

OK, taky si to myslím. Kdyby se mi cena nezdála přemrštěná, tak to neřeším. Jsem s jejich prací jinak zatím spokojen.

Díky za názor.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Určité navýšení ceny musí být . Otazka je , kolik je dost. Nemůžu prodat materiál za tu cenu za kterou jsem ho nakoupil. To prostě nelze. Poslední dobou se stále setkávám s tím , že zákazník si sežene materiál na netu a po mně chce jenom práci. Moje odpověď je ,, sám si dodal , sám si udělej." Dělat řemeslo je čím dál víc horší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]