Nejste přihlášen/a.
Dobry večer,chtěla bych vás poprosit o pár moudrých rad.Chtěla bych si udělat rekonstrukci koupelny. Mam tam obklad - normální kachle, drží dobře ,nikde nejsou duté neopadávají.Že jde dát kachle na kachly vim,ale já bych chtěla na ty kachličky -minimálné na dvě stěny-dát kámenný obklad,jako opravdu kámen ne napodobeninu.Na zbývající 2 stěny pouze omítku.A ted nevim,zda na kachle nějakou penetraci perlinku a nahodit to a na to přilepit ten kámen a zbývajíci stěny pouze vymalovat vhodnou barvou.Bojim se totiž,že to omitka neunese a bude ten kámen opadávat..je fakt těžkej)Přijde mi,že pokud by se kámen lepil rovnou na ty kachle,že je to takové bytelnější..ale to zas nemam páru o tom čim lepit a penetrovat jestli to vůbec je proveditelné
) A jsou tam taky přechody těch kachliček a já chci ten kámen až do stropu.. Prosím,jak by jste to řešili Vy zkušení a jaký materiál použili..Díky Helena
Prosim rad typu omlátit kachle apo.mě ušetřete,to neee.
Ahoj, nedávno jsem si nechal udělat imitaci kamene na kachlový sokl. Jedná se sice o venkovní plochu, ale myslím, že je to jedno. Firma PALM Crete, která to v ČR dělá, má tuto technologii snad z USA. Moc jsem tomu nevěřil, ale po tom co jsem osobně viděl jimi realizované plochy, skutečně nepoznáte, že se jedná o imitaci. Na pohled i na omak to fakt vypadá jako kámen. Podle jejich tvrzení to lze dát i na zateplenou fasádu (polystyren). Doporučuji navštívit jejich fotogalerii, případně se poradit s technikem firmy (viz kontakty). Ten jejich tomu fakt rozumí. Adresa stránek je www.palmcrete.cz
Kámen na kachli je v podstatě stejné, jako kachli na kachli... Stávající kachle by bylo vhodné zdrsnit, ale penetrovat je je nesmyslné... Natahovat na ně štuk už vůbec ne...
Pokud podklad stávajících kachliček je opravdu dobrý, nebude problém - pokud se ale bojíte, že omítka další obklad už neudrží, pak jedině omlátit stávající obkladačky i s podkladovou omítkou a podklad udělat znovu... Takhle nadálku ale... Poraďte se s obkladačem, který si může stávající stav prohlédnout a posoudit jej...
Odstranit ty kachlíky je to nejmenší.Dokonce se to podaří někdy i tak,že se kachlíky nezničí.Ale kámen do koupelny bych si rozmyslel.Jednak se k tomu nehodí každý kámen a jednak se dost mění jeho vlastnosti a pak to řešit třeba za tři roky?Pokusil bych se to řešit pomocí obkladových pásků.
JABRAKA
Děkuji za různé názory a rady...adhézní můstek nevim co je) že by nešel štuk na staré kachličky-no nevím,právě,že jsem slyšela od dvou zedníků,že lze a že se to tak děla...právě proto mě vůbec napadlo,zda je lepší tahle varianta:štuk(jako že udělat novou stěnu) a na to lepit obklad a nebo rovnou přilepit na ty staré kachle ten kámen...a obkladové pásky,ano ale v obýváku mam právě obkladové pasky(pokud máme na mysli ty samé)a vypadá to jako kámen,ale je to z betonu a je to obrovsky těžké a jiné obkladové pásky..no leda ze sádry,ale to nebude asi do koupelny to pravé ořechové..mam v plánu dát obklad určený na fasády...nevim čemu by to mělo vadit,když na to venku prší a nebo na to sem tam cákne voda z vany.
Adhezní (nebo kontaktní) můstek se používá proto, že kachličky jsou hladké a špatně na nich drží lepidlo na obklady. Adhezní můstek ( lear.cz/... je mezivrstva pro zvýšení přilnavosti. Tedy místo Vámi uvažovaného štuku se použije můstek a na to potom nové obklady. Jestli je Vámi vybraný obklad vhodný právě do koupelny by měli poradit tam, kde to kupujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.