Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda ve sklepě

Od: scullda* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám dost veliký problém s vodou ve sklepě. Když prší, mám ve sklepě mokré zdivo a plno vody. Problém je, že nemohu dát venkovní drenáž, protože pozemek vázaný na můj dům patří jinému majiteli. Takže jediná varianta, která připadá v úvahu je, že by se to udělalo ze vnitř, ale vůbec nevim jak. prosím moc poraďte.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

Musí se zvenku, vevnitř to bude akorát tak hnít :D Domluvil bych se s majitelem pozemku, pokud to není vyloženě blb, tak určitě svolí..

des*

S tím se nedá nic dělat,mám to doma taky,udělal jsem jímku a dal ponorné čerpadlo se spínačem.Kromě toho ,že to žere proud,je ve sklepě sucho.Když jsem ten dům kupoval tak mi majitel řekl že tam napršelo 1/2 m vody a já mu to sežral.Ale to už je dávno.

colombo*
hodnocení

0x

Jedině ve sklepě vykopat hlubokou jímku a doufat, že se tam voda z venku bude stahovat (že si tam najde cestu). A pořád to čerpadlem odčerpávat.

Já mám před domem vyvrtané jímky o průměru 200mm do hloubky 2metry. Tam se mi při delších deštích stahuje voda ještě několik dnů po tom, co pršet přestane.

Ale nejlepší je domluvit se s majitelem pozemku a vyřešit to venkovní izolací.

132kaka
hodnocení

0x

Podobný problém jsem též řešil.Koupil jsem domek a odpad deštové vody co prosakovala do sklepa byl přes sousedův pozemek.Soused po dvou rokách se asi špatně vyspal a odpad na svém pozemku vykopal a ucpal.Ve sklepě jsem vykopal jímku do které jsem dal 100 L plastovy provrtaný sud a čerpadlo s plovákem,60 mm vrtákem na kangu jsem provrtal základ prostrčil hadici tlakovou na vodu utěsnil silikonem a zavedl do svodu dešťové vody.Sklep mám bez problému.po dvanácti rokách na obci děláme kanalizaci a soused by to měl s kopáním přes můj pozemek asi 30 m,ale na okolo přes 250 m Boží mlýny zamlely,nevyplácí se dráždit souseda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]