Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynová trubka - jak ji poznat?

Od: heterak® odpovědí: 8 změna:

V sádrokartonovém podhledu jsem narazil na žlutou plynovou flexibilní hadici která vypadá jako drenážní trubka,ale bez dírek.

Vyrábí se něco takového na plyn a nebo se jedná pouze o chráničku a vevnitř je "normální" trubka.?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Na této flexibilní hadici je napsáno ALPEX

mowla*
hodnocení

0x

Vyrábí se i na plyn - žlutá s označením PE-X - já bych to nerozebíral ani nenavrtával...

*haha*

V projektu nic není?

hodnocení

A můžete mi poslat odkaz? Nic jsem takového nenašel. Na hadici je napsáno ALPEX nikoliv PE-X.

Jestli je v této hadici schovaná plynová trubka jsem zatím nezkoumal.Proto se ptám jestli se vyrabí i taková "drenažní žlutá" hadice na plyn nebo se jedná jenom o chráničku.

ahasver4*
hodnocení

0x

ivarcs.cz/...

Nevypadá takhle?Měla by to být chránička...

hodnocení

0x

Taková trubka se na plyn vyrábí, dokonce Vám jí zhotoví na míru v lepších prodejnách instalatérských potřeb. Nicméně jakákoliv plynová trubka v uzavřeném prostoru za sádrokartonem nemá co dělat!

hodnocení

Vypadá to normálně jak drenážní žlutá trubka ale bez dír. Toto: ivarcs.cz/...

Tady teda píšou že se jedná o chráničku tak nevím. Právě že nevím proč by v sádrokartonovém podhledu někdo dával chráničku.

Aha. Takže to v tomhle případě to bude asi fakt ta plynotěsná chránička. Samotná trubka totiž v dutině sádrokartonu být nesmí. Tahle chránička odvede případně unikající plyn do prostoru mimo dutinu za sádrokartonem. Její konce by ale měly být neutěsněné a vyvedené mimo sádrokarton. Trubka by v ní měla být uložena volně. Nejsem odborník i když o tom něco málo vím. Takže jen moje úvaha.

hodnocení

Jde mi hlavně o to že cca 10 cm od této hadice bude umístěna stropní bodovka,tak aby vlivem teploty této bodovky nedošlo časem k deformaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]