Nejste přihlášen/a.
V sádrokartonovém podhledu jsem narazil na žlutou plynovou flexibilní hadici která vypadá jako drenážní trubka,ale bez dírek.
Vyrábí se něco takového na plyn a nebo se jedná pouze o chráničku a vevnitř je "normální" trubka.?
Vyrábí se i na plyn - žlutá s označením PE-X - já bych to nerozebíral ani nenavrtával...
V projektu nic není?
Taková trubka se na plyn vyrábí, dokonce Vám jí zhotoví na míru v lepších prodejnách instalatérských potřeb. Nicméně jakákoliv plynová trubka v uzavřeném prostoru za sádrokartonem nemá co dělat!
Vypadá to normálně jak drenážní žlutá trubka ale bez dír. Toto: ivarcs.cz/...
Tady teda píšou že se jedná o chráničku tak nevím. Právě že nevím proč by v sádrokartonovém podhledu někdo dával chráničku.
Aha. Takže to v tomhle případě to bude asi fakt ta plynotěsná chránička. Samotná trubka totiž v dutině sádrokartonu být nesmí. Tahle chránička odvede případně unikající plyn do prostoru mimo dutinu za sádrokartonem. Její konce by ale měly být neutěsněné a vyvedené mimo sádrokarton. Trubka by v ní měla být uložena volně. Nejsem odborník i když o tom něco málo vím. Takže jen moje úvaha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.