Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zatěsnit plech mezi střechami

Od: langus odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, obracím se s prosbou o radu. Předem se omlouvám za netechnický přístup k věci, bohužel nejsem kutil od přírody. Pokusím se popsat daný stav. Mezi mým domem a sousedovo je hned pod střechou jakýsi žlab, na ten stéká voda z obou střech a potom odtéká do okapu. Žlab je plechový asi 80 cm široký a 15m dlouhý. Plechové spoje jsou již velmi staré a původní majitel je ještě zpevnil pláty ipy a později zatřel jakousi gumovou hmotou (bohužel si nejsem jist, co je to), což na mnoha místech hodně pomohlo, jedno z míst je však hodně popraskané a trám v krovu pod ním je dlouhodobě vlhký.Zkoušel jsem použít tmel, ale praskliny jsou opravdu velké. Pomohlo by na problémovou část položit ipu? Toto místo je poměrně blízko (asi 3m) od nejvyššího bodu žlabu. Je mi jasné, že nejlepší by bylo vyměnit celý plech, ale finanční situace není příznivá. Děkuji.

Langus

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Zrovna jsem dnes navštívil LIDL a mají tam v tubě tnel na okapy a utěsnění spár na střechách.Cena okolo 100.-

JABRAKA

mikikus*
hodnocení

0x

Dobrý večer, netuším nakolk jsou praskliny velké, ale pokusím se poradit.

1. možnost - kupte si speciální lepidlo (dvojsložkové) ALTECO sada výjde okolo 60-70 Kč je to jako "železo v tubě", no prostě to fest drží, nevadí tomu 200 stupňově horka ano voda ani mráz... stím lepidlem mám vl. zkušenosti... levnější variantou je klasický epoxid...

2, možnost je to vilít asfaltem, což je dost dobré, popřípadě použít tzv. tekutou ipu...

kdyby něco, napiště, vysvětlím po mailu...

des*

Na toto místo lze zcela určitě položit ipu,ale za tepla,tak že se ipa nachystá a plynovým hořákem na ipu se nahřívá ta spodní i nová zároveň aby se spojily.Je to práce dost nebezpečná,popálení a zahoření třeba i požár,měl by to dělat ten kdo to umí.Dříve se to dělalo letlampou,ale dlouho to trvalo,proto plynem.Jinak tato oprava vydrží opět léta.

langus
hodnocení

0x

Děkuji za rady. Zkusím lepidlo a případně ještě přetřu tekutou lepenkou. Snad to bude dobré.

hodnocení

0x

no nevím nebylo by lepší se se souseddem složit a koupit 8 tabulí pozinku a udělat to nově než to plácat,osobně bych ale viděl lepší řešení každý svůj okap než tohle ,,80cm je místa až až

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]