Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba v ochranném pásmu a mimo uzemní plán

Od: cendoslaf odpovědí: 2 změna:

Prosím o pomoc, chci si postavit dům v obci, kde není územní plán (bude za 3 roky) a navíc ještě v ochranném pásmu vodní nádrže Želivka.

Dle povodí lze udělit vyjímku z ochranného pásma.

Na internetu jsem se dočetl, že lze udělit i vyjímku uzemního plánu pouze pro mě. (bohužel už to nemohu najít)

Stavební úřad se tímto nikdy nazbýval a nedokáže, nebo nechce pomoci.

Potřebuji zjistit, jak zažádat o vyjímku územního plánu a vyjímku z OP. Případně o jaké vyhlášky se jedná.

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Snad o vyjímky nepůjde, ale požádat o vyjádření za jakých podmínek můžete stavbu uskutečnit.

Územní plán -napřed navštívit obec osobně, sdělit co máte v úmyslu, pěkně prosit a koupat, podat na podatelnu jednoduchý projekt a požádat o vyjádření.

Ochranné pásmo - to bych řešila až po souhlasu obce. Taktéž dodat malý projek, přiložit souhlas obce a zažádat o vyjádření. Já jsem v ochranném pásmu dráhy, takto jsem to udělala, dostala jsem od dráhy 12 podmínek, které jsem dodržela a domek stojí. Nemohu posoudit jak se liší ochranné pásmo dráhy od vodního díla.

smilest
hodnocení

0x

POdle mě povolení nedostanete. Nebudete sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]