Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spáry mezi panely na stropě v garáži

Od: logik odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

nevím si rady, jak nejlépe s co nejmenší časovou náročností opravit spáry mezi panely na stropě. Nejedná se o obytnou místnost, takže estetika nehraje velkou roli. Spáry byly nejspíše vyplněny něčím jako maltou (nedokážu přesně určit co to je) a zatřeny barvou, jenže to bylo kdo ví kdy děláno a teď se postupně drolí a materiál odpadává. Je to garáž, takže pod stropem bydlí auto, což je nepříjemné a bojím se, že by časem třeba spadnul nějaký větší kus a poškodil lak, nebo udělal důlek. Tím pádem bych potřeboval poradit způsob, jak spáry zadělat bez budoucího opakování nynější situace. Sádru použít nechci, ta by se časem začala drolit, napadlo mě zkusit použít nějaký tmel k venkovnímu použití, ale v takové míře by to nebylo asi zrovna levné řešení skrz potřebu xx tub. Případně montážní pěna? Pokud nebude třeba, tak bych strop ani nemaloval. Prostě potřeboval bych ho zacelit, aby plnil účel ochrany a ne tvořil další nebezpečí.

Prosím poraďte, nejsem zrovna zkušený :)

Pokusím se přiložit obrázky pro představu. Je z toho dobře vidět, že některé spáry jsou větší, některé menší, některé hlubší atd.

Spáry mezi panely na stropě v garáži

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

logik
hodnocení

vzal bych stavební lepidlo a přetáh to,popřípadně dal perlinku a přetáh celej strop,pokud to chceš jo hezky tak polyš nalepit na strop přestěrkovat a máš strop jak z alabastru. nebo vatianta navrtat latě do panelů a na ně natlouct prkna či palubky ,osb ,tím ti ta drobot neprojde;)

artik*

mam to úplně stejné . Nejdříve jsem opravil střechu ,aby nezatejkalo a nyní tam dám polystyrén a bude to super

logik
hodnocení

0x

artik: Střechu se teprve chystám omrknout, ale dovnitř nezatíká, tak počítám, že by měla být ok. Polystyrén mi pro mě příjde zbytečnej, navíc není strop rovnej, takže bych ho musel asi nějak srovnat, aby pláty dobře seděly.

pajars: Jak se pracuje se stavebním lepidlem? Nemám s ním zkušenost, jak dlouho třeba tuhne, v jakým je stavu, když se nanáší, aby držel v těch spárách na stropě a nevypadnul na zem. Můžu poprosit konkrétněji? :) Nad variantou ze dřeva jsem taky přemýšlel, nehrozila by tam třeba plíseň těch latí? Každopádně radši bych nějak jenom zadělal ty spáry, strop bych chtěl mít spíš odkrytý..

jabraka*

Spáry vymeť kartáčem a navlhči.Pak špachtlí natlač stavební lepidlo.Bude to držet zcela určitě.

JABRAKA

je to suchá směs v 25kg pytli,přidáním vody se rozmýchá na požadovanou kaši a hustotu ,nanáší se dle vašeho uvážení nerez hladítkem nebo špachtlí mužete,možná by se hodilo zapravit i perlinku(armovací mřížku) proti praskání.,šel by strop i z desek sádrokartonu ,udělat rastr a zaklopit takto to mám pod rákosovým stropem už dobu v garáži a pohoda druhou mam osb desky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]