Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podhled sdk

Od: jarda63* odpovědí: 11 změna:

Vím, že už se to tu omílalo mockrát, ale nějak nemohu najít to co potřebuji. Chystám se na stropy v novostavbě, vazníky ve výšce 3m, strop 2,60. Mám v plánu dvojitý rošt zavěšený na drátu. Ale pořád nevím kam nejlépe umístit parozábranu. Poradíte?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

Draty budes davat z boku na vazniky, tak mezi vazniky a rost urcite ne, rozhodne pod izolaci smer interier a neboj se ji dat rovnou na rost tj. mezi SDK a CD. Pokud pouzijes juta.cz/..., tak ji nevadi prostup vrutama, pokud by se jedlalo o koupelnu apod. na folii v miste CD nalepis tuto pasku e-shop.juta.cz/... ta ti zaruci vysoceparotesnost resp. zachvova vlastnosti nenarusene folie

jarda63*
hodnocení

chtěl bych jí dostat někde výš než na montážní cd. Mám trochu obavy z dotěsněním prostupů - budu mít v podhledu dost bodových světel. Stačilo by dostat jí na nosné CD, ale zas nevím jak potom přidělat montážní :(

standam*

jj, to by bylo spatne navic by se mohlo stat, ze ti halogen utavi parotesku navic neudelas predepsany prostor a o kabelazi ani nemluvim

je vice moznosti jak to udelat...

1. dat parotesku na klestiny a drat (ohnout oko) na spodek klestin, pak izolaci mezi a nad klestiny

2. dat parotesku na klestiny a primy zaves na spodek klestin a sroubem na packy, ktere zmacknes k sobe das drat se zavesem, pak izolaci mezi a nad klestiny

3. udelat jak jsem psal v prvnim prispevku vcetne SDK a udelat dalsi konstrukci na stavajici SDK, vrutem pro zaves/drevo chytnes primy zaves pres SDK do montazniho CD, pak CD konstrukci a dalsi SDK

toto je lepsi spise pro svetelne nyky apod. nez cely podhled (zde by jsi musel udelat roztec rostu pro 2x12SDK)

osobne takto mam resene nyky a i cely podhled v male mistnosti kde vim, ze mam dobre nadimenzovany rost

pak mam v tomto prostoru vyvedenou kabelaz na svetlo apod. a i vcetne vetraciho potrubi :)

4. udelej nosny rost, tak jak mas v planu a montazni CD chytni ne pres krizove spojky, ale pres primy zaves (zase vrut zaves/drevo), mezi primy zaves a nosne CD das folii, pokud to takto budes delat, pro jistotu bych si predpripravil drevo, ktere v miste zavesu vlozis do nosneho CD, je to jen jistota, ale i bez dreva je tento postup v poradku

5. samonosnou konstrukci pomoci UW a CW a folii rovnou na klestiny a zajistit aby byla porad na svem miste

jarda63*
Diky. V uvahu prichazi varianta 4. Paroteska na vazniky by se mi libila ale vznikl by mi volny prostor 30cm a to uz je moc
doplněno 10.05.12 20:21:

Ještě otázečka. Udrží mi parotěska foukanou izolací?

standam*

jeste jsem zapomel aby jsi pod zaves dal kousek SDK jinak budes mimo zavit, nebo latku to je jedno

ohledne parotesky a foukane izolaci, zde se muze folie urvat v miste zavesu, spise bych na klestiny z boku dal napr UD a zvrsku zaklopil SDK deskou (pruhem), pokud se bude jednat o velkou roztec klidne muzes do UD zasunout CD jako podperu desky a klidne i desku chytnout vrutem

nezapomen izolaci i nad klestiny

jarda63*
hodnocení

Tak tato varianta nepůjde. mezi vazníky a SDK je 40cm

doplněno 10.05.12 21:49:

Nějaký jiný návrh?

standam*

covece, pred hodinou to jeste slo :)

proc ti vadi vzduch. mezera 40cm?

doplněno 10.05.12 22:19:

trochu jsem to popletl, pravdepodobne chces dat izolaci pouze pod vazniky cca 30cm foukane izolace

mno, udelej to jak je popsano v bode 4., ale nez das prime zavesy resp. CD montazni dej na nosne CD napric podpery folie

dal bych obracene UD nebo CD po max. 50cm, takto ti bude folie drzet i pod "zatezi"izolace

nezapomen na kvalitni pasky pro lepeni parozabran, na nejake stribrne od JUTY a pod. zapomen

mrkni na hasoft.cz/...

jarda63*
hodnocení

Ta skladba roštu se mi líbí, ale proč zbytečně vytápět 40cm.

standam*

jo, jasne, to me doslo az jsem to napsal :)

scullda*
hodnocení

0x

nejdříve uděláte rošt a na něj nalepíte oboustranou lepící páskou parofólii a na to už jen sdk

standam*

sculldo

sice jsi zde prvne (pravdepodobne), tak nejprve precti co je psano vyse, proc to tak je apod. ju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]