Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mnoho hlučných psů v sousedství

Od: jarous* odpovědí: 7 změna:

Máme v sousedství kotce, ve kterých jejich majitel chová kolem 30 psů husky (včetně štěnat). Majitel sám bydlí jinde. Psi dělají především strašný kravál, vyjou, štěkají, perou se. Se zápachem to není tak strašné, majitel se o ně stará a čistí kotce. Ale co s tím hlukem? Majitel je tam má na kšeft, ale nevím je-li to ofic. chovná stanice. O přesunu jinam nechce ani slyšet.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na doplnění předcházejícího příspěvku...mohlo by to být např.: odpuzovace-zvirat.heureka/...

nebo třeba antistek.cz/...

ta zařízení s dálkovým ovládáním mají výhodu, že zasáhnete jen v potřebném okamžiku.

ahasver4*
hodnocení

0x

Tenhle problém znám...Je to složité,snad nějaká stížnost na MÚ,podpořená více lidmi.Mám psy rád ale taky vím,co umí za hluk udělat jeden jediný.A spát se musí...:)

hodnocení

0x

Asi nejspíš s chovnou stanicí to nemá co dělat. Může prodávat čistokrevná štěňata bez papírů, bez dokladu původu.:D Ale věřím, že je to strašné, zoufalé a nejspíš by to mohl pomoci řešit hygienik. V jeho kompetenci je i hluk. *modla* Myslím si, že ho ale odtamtud nedostanete. Ještě mu můžete pohrozit berňákem, ať mu zkontroluje daně za prodané psy, ale obávám se, že budete muset utíkat. *nevi*

hodnocení

0x

Psi dělají strašný kravál, stěkají, perou se. To je normální, že to pes dělá, ještě k tomu, když je psů více. Majitel se o ně stará, čistí kotce. S tím hlukem vám asi nikdo nepomůže. Jedině postavit stěnu, třeba z vlnovek, před vlnovky nasadit thúje, nebo jiné vysoké keře, které tlumí hluk. ( jen můj nápad)

Dovolím si popsat jinou situaci. Krásné klidné místo, vesnička z Ladových knížek. Najednou větší usedlost, uprostřed vesnice, koupí podnikatel. Začal opravovat na dvoře auta. Tůrování motorů, bouchání, klepání, broušení, smrad z barev při stříkání, kompresor běží celý den. Začíná ráno v šest a končí někdy kolem 20.00 hod. Nemusíte mít budík v 6.00,- hod. sobota, neděle, všední den, pracuje se. Kam se poděl klid vesnice? Hluk nepřesahuje povolenou hranici. Nikdo na něj nemůže, jen podniká. Proti tomu jsou pejskové beránci.

o
hodnocení

0x

Na to je jediny reseni.

psy vypustit, kotce zapalit. Autoservis zapalit. Pokud nekdo chce delat hluk, prosim, ale at to dela na odlehlem miste a ne uprostred zastavby.

helik*
hodnocení

0x

Tak já mam něco dost podobného...sice menší počet psů (asi 5) ale za to,naše zed od baráku je pod úrovní sousedčiny zahrady,tudíž,když hafánci stojej u brány a hlídaj(a že to jsou zrovna extrémě štěkavý hafánci)tak mi štěkaj do digestořě a okýnkem na toaletu:)) Já jsem pejskařka,pejska mám a miluju psy..ale je to ůmorný,tak jsem taky hledala jak to vyřešit-stěžovatel nejsem a nejsem si jistá,že by to mělo nějaký výsledek-krom toho,že já budu mít práci s psaním a nošením dopisů na ůřad a ten bude vypruzenej,že jim přidělávám taky zbytečnou práci. Tak jsem tak dlouho hledala v různejch diskuzích na toto téma,až jsem našla-jmenuje se to myslim Antištěk-snad si to pamatuju dobře:)) a je to prý něco malého co umístíte směrem k psům(ve vašem případě někam rovnou tam) a oni když zaštěkají,tak se ozve velmi nepříjemný ton,lidskému uchu neslyšitelný a hafánci si prý ještě párkrát na zkoušku bafnou a je klid..myslim,že je to super,ovšem ne v případě,že máte svého psa:)) sice neštěká pořád,naopak,ale když se jí v noci něco nelíbí,tak štěkne cca 2krát do týdne,ale mě to za to nestojí,abych trápila i ji a tak jsem raději trpěla dál.Ted už mam konečně klid...sousedka byla již stará pani a no zem jí bud lehká a hafánci jsou -no nevim kde:)) ale hlavně pryč:))Tak pokud sám nemáte psa,tak snad toto je řešení.

baracv*
hodnocení

0x

S hlukem se dle vyjádření policie nedá dělat nic :( max je prý může někdo otrávit. Teda pokud by štěkali atd jen v denní době. Samam jsem řešila opačný problém. Nastěhovala jsem se do chatové osady, já tedy na trvalé bydlení. Do toho mě přestala chodit maminka a odvezli jí do nemocnice. Jejího psa jsem si vzala k sobě. Je to malé plemeno a je mu deset a najednou chudák v cizím prostředí.

Přes den jsem ho měla po dobu své práce zavřeného doma, aby štěkání nebylo slyšet tolik. Vždy po práci jsem jela rovnou domů. Štěkal vždy cca od sedmi do třinácti hodin jen v pracovní dny. Sousedi si na mě sehnali mobil. Situaci jsem vysvětlila a omluvila se s tím, že ho cvičím dle pana Desenského a že situace bude vyřešena maximálně do 3měsíců z důvodů nemoci v rodině.

První jejich návrh byl ať dám psa utratit nebo do útulku a že na maminku se vymlouvám. Radila jsem se i s policií a prý nic neporušuji. Bohužel v dalším telefonátu mě řekla sousedka, že pes pokud ho nedám pryč bude otráven. Následně jsem zjistila, že takhle už byly odejity minimálně dvě kočky.

Doporučuji tedy se se sousedem nedomlouvat. Pokud psi dělají bengál v době 22-6h volat policii, následně je dát návrh na přestupokovou komisy.

Já dala přednost psovi a našla na měsíc hlídání než se maminka začala zas hýbat.

pevné nervy

hezky den

Bara

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]