Nejste přihlášen/a.
Zdravím, o tom, jak si vybrat ručník je toho na internetu hodně, ale stejně jako v jiných odvětvích je to jen teorie a nikde žádný příklad.
Chtěl jsem se proto zeptat, kde konkrétně kupujete jaké konkrétní ručníky (event. materiál, rozměr, gramáž apod.)?
Já koupil od firmy Škodák a bohužel s nimi moc nejsem spokojený. Stejný problém jsou i utěrky. Bohužel pak díky špatnému nákupu roztíráte tu vodu buďto po sobě a nebo po nádobí.
V práci máme takové ty staré, bílé, látkové ručníky (spíše bych tomu dnes říkal utěrka), něco jako dávají v sauně, přirovnal bych to asi k obdobě dětských látkových plen a ty jsou fakt super. Předpokládám ale, že se dnes již nevyrábí.
Koupit dobrou útěrku, to je problém. V prodeji jsou, ale takové strašně řídké. Po jedné sklenici je celá mokrá a k nepoužití. Já jsem zničila útěrky tím, že si do nich stále utírám ruce. Tak jsem si koupila froté ručníky, takové tenčí na ruce a na nádobí také froté útěrky nebo malé ručníčky. Má to tu výhodu, že se nemusí žehlit. Ale stejně nádobí v myčce nechám oschnout a co je na odkapávači, neutírám, nechávám oschnout. :D
Ručníky, které vloni koupil Ježíšek v Tchibo, ty miluji. Jsou pruhované veselými barvami, zakončené našitou paspulkou. Savé, pěkné.:D
doplněno 11.12.12 18:23: Tyto útěrky, na které dáváte do Tchibo odkaz, jsou sice moc pěkné, ale po utření a několikerém vyprání, tak luxusní nebudou. A jak se takové útěrky perou? Útěrky by se měly prát s ručníky na vyšší stupeň. 60´C? Co udělá barva? Neobarvbí ostatní věci. Prát je s barevným prádlem? To také není ideální, barevné se pere na 40´C. Jako reprezentační vybavení kuchyně pro oko? Proč ne?!
opravdu dobré utěrky mají v Jysku .)baleni po třech kusech, cena 149,- Kč a jsou to bavlněné kostičkované .)je tam červená a modrá a zelená barva a bílá .))a ty jsou fakt bezva .))jiné nekupuji ) a s ručníkama je docela problém pokud už se mi nějaký líbí, tak koupím jen jeden kus, vyperu a vyzkouším, jak se do nich utírá .))a pak teprve koupím další , nebo hledám dál .)mám ověřeno, že většina těch krásných moc nesaje
hezký den .))
Utěrky mi moc vyhovovují z Ikea - ikea.com/... - krásně utírají, dobře schnou, nepouští chloupky.
Ručníky střídám, nenašla jsem nic extra
S nakupem pres itnernet neporadim. Uterky / rucniky, ktere si neosaham, nekoupim.
Reaguji na ty rucniky podobne detskym plenam. To by mohly byt tetra osusky. pleny.heureka.cz/...
Dívala jsem se na Škodáka, je dost levný, a jak se říká, nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci.
Doporučuji tedy navštívit stránky našeho českého výrobce Veba Broumov. Vždy měli kvalitní věci, které vydržely.
Mám staré věci, ještě z věna. A ty staré věci člověk musí dvakrát, třikrát vyprat, aby dobře ssály, ale potom už se ani nehnou. Barvy i při vyvářce zůstávají. Myslím, že Veba Broumov tuto kvalitu stále má.
Nezapomeňte, že na froté ručníky se nesmí používat aviváž. Potom špatně ssají vodu. Údržba froté ručníků podrobněji na stránkách další české firmy Teptex s.r.o.
doplněno 11.12.12 20:46:Vidím, že lidus byla rychlejší a doporučuje totéž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.