Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit, třeba jen všeobecně čeho se vyvarovat, či co určitě udělat?
Rád bych vyměnil stará okna za moderní. Rozměr stavebního otvoru 51 x 71, zeď cihla ca. 35cm, vnější rám utopen jen 5 cm.
1) Plastová okna v podobném rozměru lze sehnat po inzerátech a v bazarech za ca. 1700 Kč - je možné to risknout? U solidnějších prodejců/výrobců tak od 3500 Kč - není to "zbytečná kvalita" u tak malých oken?
2) V případě montáže levnějších plasťáků, bude možné je přisadit až na stávající fasádu, tedy jen 5 cm bez dalších úprav a nebo raději hlouběji třeba kvůli dodatečnému vnějšímu parapetu?
3) Největší problém mám s velikostí samotného skla, jelikož rámy plastových oken jsou mnohem širší - neexistuje někde srovnávací tabulka šíře rámů, podle které by bylo možno spočítat velikost tabulky?
4) Kolik by asi stálo kvalitní dřevěné okno tohoto rozměru, u které ho je předpoklad největší plochy skla a tudíž njevětší světelné propustnosti?
Předem moc děkuji za odpověď!
1) v bazaru neseženete současnou kvalitu 35cm jaká cihla? zbytečná kvalita je nesmysl, spíše obyčejná okna...vždy se po ochlazení objevujií dotazy na pocení oken a plísně okolo oken.
2) definujet levné plasťáky, co tím myslíte? Okna dejte na venkovní hranu, páč jednou určitě zateplíte..
3) malý rozměr okna? tak zvětšete otvor..
4) až budete dělat poptávku na okna, tak oslovíte více firem, aby udělali nabídku na obojí typy..
1) cihla plná, červená, dům je z třicátých let
2) levnými jsem myslel ty co se všude objevují (Aukro, StbHarfa, Bazoš apod., snad profil KBE...) cena 1000 - 1900
3) zvětšovat otvor se mi nechce (moc práce a další náklady), to už bych raději připlatil za užší rám, ale zatím jsem nic nenašel - tento rozměr prodejci neuvádí. Měl jsem možnost změřit tabulku u dřevěného eurookna tohoto rozměru a byla jen 44,5 x 26,5 - což je dost málo, proti stávající.
4) oslovit pár firem není problém, horší je laicky posoudit, za co vlastně platím (desítky profilů, kování...na internetu stovky často protichůdných názorů, třeba na počet skel, komor apod.)
Každopádně jste mě potěšil s tím, že nebudu muset přihazovat vnější špaletu a přidávat parapet.
změřte přesně otvor, obešlete asi 30 firem z okolí, upozorněte, že potřebujete co nejmenší rám a křídlo, aby sklo bylo co největší.
apk jen bidete porovnávat a stlačovat ceny dolů..
doplněno 08.05.12 20:36:nelze stanovit cenu za metr..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.