Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchyň a obývák

Od: mikina* odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

rekonstruujeme starší domeček a rádi bychom měli prostory otevřené, ale zdá se mi nepraktické, když jde z obýváku vidět přímo na kuchyň např. když příjde návštěva a je vidět nepořádek. Přemýšlím jak vyřešit prostor, aby vypadal otevřený, ale zárověň byla krytá kuchyňská linka. Co si myslíte o skle? Jde to vůbec použít?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Myslíš , že sklo to zachrání...jedině mléčné :D:D- nevím jak ty, ale nikdy nemám v kuchyni takový binec,aby se někdo pohoršoval - při vaření si průběžně věci uklízím a nádobí uklízím ,odmývám apod. - můžeš linku oddělit pultem odstrůvkem ...

hodnocení

0x

Proč by to nešlo použít? Udělat se dá skoro vše.

repkin*
hodnocení

0x

Oba co napsali přede mnou mají pravdu. Navíc když novou kuchyň tak i s myčkou, do myčky se schová nepořádek, zbytek nepořádku patří do koše. Takže kuchyň bude čistá. Možná by mi akorát vadil smrad z vaření v obývacím pokoji, na druhou stranu pokud máte děti, tak na ně během vaření můžete dohlížet a přeci jen je to hezké, když dva můžou být spolu, i když třeba jeden vaří a druhý se dívá na TV. V oddělených prostorách by to už zas působilo jinak. Takže jsem pro.

hahanaj*

tak zápach z vaření vyřeší kvalitní digestoř- z toho bych strach neměla

repkin*

To máte asi pravdu, s tím já bohužel nemám zkušenosti v paneláku stály digestoře za ***** ***** *smich* v současném domě oficiálně kuchyň není, takže ani digestoř a svou kuchyň teprve dělám. Jaká značka je dobrá? co Mora?*cteni*

hodnocení

0x

Sklo určitě jde použít ale kam konkrétně ho chcete dát?

Spíše se jedna jestli mezi kuchyň a obývák tak berte navědomí výpary z kuchyně a popřípadě bych doporučil nějaké konkrétní sklo např. kouřové či matné..

Jen návrh ;)

jabraka*
hodnocení

0x

I sklo by šlo použít v posuvných dveřích.Do příčky mezi kuchyní a obývákem zabuduj dvoukřídlá stavební pouzdra na celou výšku místnosti a skleněné dveře.Průhlednost,nebo neprůhlednost se lehce zajistí tapetou DC-fix.

JABRAKA

bety*
hodnocení

0x

My máme obývací kuchyň a jsem spokojená.Takže když vařím,můžu se dívat na televizi a je to super.Mám ji tedy spíše jak kulisu,a když jsou ostatní doma,aspoň mě není v kuchyni smutno.A jak již bylo řečeno,aspoň to člověka donutí na lince mít pořád uklizeno,co kdyby nějaká návštěva přišla.A když příjde,aspoň je vše po ruce.*smich*Jinak kdybych řešila otevřený prostor jak říkáte,udělal bych vyvýšený pultík,jak zde bylo zmíněno,který vše zakreje.Musí být samozřejmě vyšší než kuchyňská linka.

dobromysl*
hodnocení

0x

Pro mě by byl největší problém zápach. Digestoř vše nevyřeší.

Mám ráda svůj klid na práci. Ráda poslouchám při vaření hudbu nebo rádio, puštěná televize by mi nevyhovovala. A na tu se může rodina dívat v obýváku.

polinek*

není nad oddělenou kuchyň ,,veškeré smrady jsou jinde a stěna skleněná,,tak asi ne ,to by bylo hned špinavé.Je to taková moda ,která se bude zazdívat za nějakoi dobu. Myslím,že je z kuchyně hluk,který ruší nesnesla bych to.A digestoř nevyřeší zas tolik ,,na př.zelí. A na upocenou kuchařku také není OK pohled.

bety*

Prý na upocenou kuchařku...*hi*já takhle právě zapojím všechny členy rodiny,když jsou v obývací kuchyni.Chlapům se asi líbí,když ženskou zavřou do kuchyně a sami se vyvalí v obýváku *smich*

imrous*
hodnocení

0x

Ahoj. Jak píše bety, asi bych to řešil zvýšeným (barovým) pultem.

hodnocení

0x

Já mám mezi obývákem a velkou kuchyní dvoukřídlé dveře, které máme vlasně všichni, vysazené a vyhozené. Takže ten prostor je otevřený a je to bezva.*jasne* Všimněte si, jak se doba a móda mění. Naše babičky zastlávaly postele, přikrývaly je saténovým přehozem, s panenkou v krinolíně posazenou nahoře. Uzavřená kuchařka, izolovaná v kuchyni od celé rodiny. Wecko v malé, většinou studené místnůstce. Koupelnička jen tak na otočení. *uf* Dnes je to tak, že v ložnici mají být postele, v kuchyni kredenc s nádobím. Nic si nemá hrát na něco, co není. A pokud není špína, jen provozní binec, tak proč ne? Máme pěkný nábytek, pěkné nádobí, pěkně prostřený stůl, není se za co stydět. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]