Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Včera se mi stalo to co se stane občas každému v panelovém domě. Prasknul nám záchod a než jsem se dostala domů z práce, voda protekla do 2 bytů podemnou. Bohužel nejsem pojištěná. Sousedka pod námi je v bytě v podnájmu a odnesly to staré tapety, které v bytě jsou od začátku. Samozřejmě po mně požaduje náhradu škody. Chtěla jsem mluvit s majitelem bytu, sousedka mi ale řekla, že jí majitel řekl, že si to se mnou má vyřídit sama, NEvím ani, jak se škoda v bytě odhaduje a jak se postupuje. Má někdo prosím zkušenosti a poradí mi? Děkuji moc, Eliška K.
Eliško, zkuste si vyměnit situaci se sousedkou. Osobně bych po Vás chtěl taky náhradu škody.
Rada pro Vás, náhrada škody není totožná s částkou na opravu škody.
Eliško,přesně stejný případ se stal nám,manželce přetekla pračka.Pod námi odešel sádrokartonový strop v koupelně.Než bych hledal majitele bytu,raději to opravím sám.Tapety bych samozřejmě také snadno vyměnil,ale to od vás asi nemohou chtít.
Mohu říci,že se asi vyplatí ty tapety nechat opravit a dodatečně jít s fakturou na pojišťovnu,ať s pojistkou majitele poškozeného bytu,nebo vlastním pojištěním ze zodpovědnosti za škody.Dnes je zástupce na místě coby dup.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.