Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytopený byt vs náhrada škody - kdo odhaduje?

Od: eliskak* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Včera se mi stalo to co se stane občas každému v panelovém domě. Prasknul nám záchod a než jsem se dostala domů z práce, voda protekla do 2 bytů podemnou. Bohužel nejsem pojištěná. Sousedka pod námi je v bytě v podnájmu a odnesly to staré tapety, které v bytě jsou od začátku. Samozřejmě po mně požaduje náhradu škody. Chtěla jsem mluvit s majitelem bytu, sousedka mi ale řekla, že jí majitel řekl, že si to se mnou má vyřídit sama, NEvím ani, jak se škoda v bytě odhaduje a jak se postupuje. Má někdo prosím zkušenosti a poradí mi? Děkuji moc, Eliška K.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Eliško, zkuste si vyměnit situaci se sousedkou. Osobně bych po Vás chtěl taky náhradu škody.

Rada pro Vás, náhrada škody není totožná s částkou na opravu škody.

martina30*

Já bych to asi řešila s majitelem a určitě bude pojištěnej,ale asi ted budete muset nahradit škodu,nebo počkat na pojištovnu.Nevím neznám určo ještě někdo poradí.Veškeré náklady ,faktury,placenou práci uschovat.*nevi*

jabraka*
hodnocení

0x

Eliško,přesně stejný případ se stal nám,manželce přetekla pračka.Pod námi odešel sádrokartonový strop v koupelně.Než bych hledal majitele bytu,raději to opravím sám.Tapety bych samozřejmě také snadno vyměnil,ale to od vás asi nemohou chtít.

Mohu říci,že se asi vyplatí ty tapety nechat opravit a dodatečně jít s fakturou na pojišťovnu,ať s pojistkou majitele poškozeného bytu,nebo vlastním pojištěním ze zodpovědnosti za škody.Dnes je zástupce na místě coby dup.

JABRAKA

Eliška NEMÁ pojištění. Proč by to měl řešit pojistkou majitel domu. Proč by znevýhodńoval ty kteří si pojistili byt?

Bohužel Eliško, tak to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]