moje míchačky byly vždy na 380 V... teda tenkrát bylo 380... takže při otáčení jedním směrem lopatky obsah míchaly, po přepnutí otáček obsah vytlačovaly.
dnes jsou malé míchačky na 230 V, teda jednofázové, přepínat směr otáček nejde. A směr otáčení je už nastavený z výroby...
Přesně tak.Já si míchačku a bubny dělám sám a míchadla mám vodorovně, jezdím po různých stavbách a nemusím pořád předělávat elektriku- je mi jedno, točí-li se doprava, nebo doleva.
Míchačka při míchání musí hmotu podebírat a cpát dovnitř. Jinak bychom toho moc nenamíchali a stroj by vzápětí vyvrhnul to, co jsme tam hodili bez jakéhokoli promíchání!
jokr
Nic mi do toho není, ale děkuji za jedinou rozumnou odpověď
Třífázové míchačky mají dva chody ,jeden na míchání malty (tj točí ve směru hod.ručiček) a druhý vysypávací (točí opačně)-což může,pokud je opačně fáze dělat opačně ale nic na to nemění že maj dva chody!.Ostatní zejména ty malé jednokolečkové točí ve směru hod.ručiček (pokud není samodomo a pokud stojíte před bubnem!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.