Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budou mi v srpnu dělat novou koupelnu zděnou.Mám ještě starý umakartový jadro.Dělá mi to příbuzný.Umi udělat eletriku i vodu ale radsi to chci od odbornika.na eletriku uz mám ale na vodu ne.nevíte kolik stoji práce instalatera udělat v koupelně novou vodu?
Nová vodovodní instalace není příliš složitá.Stejně se musí vycházet z klavních uzávěrů teplé i studené vody a stoupaček.Přívody pak sestávají:
Baterie vanová(sprchová),baterie kuchyňská, a pravděpodobně koupelnová baterie umyvadlová.
Dále:
Průchodka k bateriím a flexibilní trubky k e všem bateriím.Kousek trubky zazděné přípojky k baterii umyvadla.
Nakonec: odpad vany(sprcháče)odpad z kuchyňského dřezu a odpad z umyvadla.Pak ještě přípojka odpadu z pračky.
Zbude instalace WC.
To jsou všechny instalaterské práce na přestavěném jádře.
JABRAKA
jabraka - ono to tak jenom naoko vypadá , že to není složité , ale někdy je opak pravdou. Uzávěry v šachtě většinou nejdou dovřít a nebo se musí předělat kvůli závěšáku. Tak jdeš do sklepa uzavřít přívody . Tam zjistíš že s pákou nejde otočit , tak se musí domluvit předělání hlavních uzávěrů. Barák ti může na zákopáku uzavřít jenom vodárenská atd. Předělání odpadů u stupaček . Nemá cenu chodit po lidech , aby nepouštěli odpad. Je to jako bys jim řekl se..e všichni na povel. Tak že to musí být fofr a když to nestihneš - máš smůlu.- Flexibilní trubky ke všem bateriím-? Nechápu . Snad ke stojánkovým z roháčku . To možná ano. Ale jinak nechci flexku v baráku vidět. Na bytovém jádru bývá většinou kolem 9m trubky studené (16) a 7 m teplé (20) asi kolem 7 m odpadu .
je mi záhadou,proč lidi neuznávají umakartové jádro. Vždyť je to úplně jedno. Mám ho moc let a mám ho okachlené a OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.