Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohřev bazénu sluníčkem - nápad

Od: pepeee* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím o posouzení funkčnosti. Mám doma zbytek trubek na podlahové topení, které bych chtěl použít pro ohřev bazénu. Namotal bych je na desku, jako šneka a to vše bych natřel na černo a vložlo pod sklo. pro cirkulaci bych chtěl použít cirkulační čerpadlo z topení které by se pouštělo teplotním čidlem. Otázka zní bude toto čerpadlo pracovat když tam nebude žádný tlak?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Čerpadlo čerpá bez ohledu na hydrostatický tlak v systému - ten se na vstupu a výstupu vzájemně ´ruší´...

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Vím , že ty trubky už máš a ,,zadarmo" , ale jsou to asi 18 . Malý obsah vody. Já toto dělám z 32 PE a nemusím je ani natírat.

pepeee*
hodnocení

Jsou to 18ky mám jich asi 100m, tak to by snad mohlo stačit. Fungovalo by ti i tak že bych dal tyto trubka přez vršek bazénu abych nemusel zasahovat do filtrace vubec?

pepeee*
hodnocení

kolik máš odhadem metrů?

jvn®

neměl bys bližší popis nebo foto jak to vypadá?

jabraka*
hodnocení

0x

Daleko jednodušší a levnější je položit do trávy 20 m hadice(tenkostěnné PVC)pokud možná černé a cirkulovat vodu do filtrace přes ni.Ideální je dopravní plochá hadice Jamajka.

JABRAKA

pepeee*
hodnocení

Jaká je cena té hadice? Tu hadici bych pak musel připojit přez nějaký ventyl (uzavýratelný t-kus)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]