Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr paměťové matrace

Od: kathe* odpovědí: 20 změna:

máte nějaké zkušenosti s matrací iMemory Silver od firmy Dormeo? případně poraďte , u jaké firmy lkoupit. Díky!

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Moje žena nějakou dobu prodávala v obchodu s ložnicemi, takže jsem jí tento dotaz zopakoval. Tvrdí, že od firmy Dormeo by si matraci nikdy nekoupila. V každém případě záleží na tom, kolik do matrace chcete investovat, dobrá je česká firma Gumotex. Ale není vhodné příliš šetřit, protože vlastně v posteli strávíme třetinu života.

My jsme si pořídili matrace s tzv. línou pěnou, byly německé výroby, stáýly dost, ale je to poležení. Pokud chcete, zjistím Vám jméno výrobce.

kathe*
hodnocení

zajímalo by mě, proč má vaše žena na dormeo špatný názor. Dlouho jsem na netu hledala výrobce, který by přehledně popsal výrobek, abych si vybrala podle svých představ a právě u této firmy jsem konečně našla srozumitelné a přesné informace o výrobcích. Na druhou stranu ale opravdu nevím, jaký problém s matrací od této firmy může nastat, proto bych vám byla vděčná za nějakou informaci (anebo vaší ženě :) ) Když přihodíte i název výrobce vašich paměťovek, budu ráda, díky!

Takže jsem svoji ženu podrobně vyslechul:). Zavzpomínala na dobu svého prodávání a říkala, že na Dormeo měli nejvíc reklamací. Sice byly cenové výhodnější, ale hrozně rychle se proležely, dokonce měli i reklamaci po třech dnech používání. Proto také nedoporučuje zónové matrace s různou tvrdostí v jednotlivých zónách.

Co se internetových stránek týká, mají je opravdu dobře zpracované, ale to není vše. my jsme si na základě těch jejich zkušeností pořídili matrace od firmy Haken. www.matrace-haken.cz. Jsou dražší, ale mají skvělou věc, z obou stran různou tvrdost, takže já spím na tvrdším, moje žena na opačné straně. A jsou navlečené v příjemném potahu, který se dá sejmout a vyprat. Takže můžu doporučit právě tu línou pěnu, je to ideální pro to, že se příjemně zformuje podle těla.

Klidně se ptejte i dál, pokud budete chtít ještě něco vědět.

magdalena*

Dormeo matrace dováží do ČR ze zahraničí, takže v její ceně je samozřejmě i tento příplatek. Proto se vyplatí hledat nějaké české výrobce, kteří mouhou tyto peníze, které ušetří na převozu, investovat do kvalitních materiálů. Například je to firma Tropico, která materace vyrábí V ČR (vyváží je jen na Slovensko). V příspěvku šlo o paměťovou pěnu, osobně mám matraci z pěny Flexifoam a to konkrétně Fox. Momentálně je dokonce ve slevě a s dopravou zdarma ;), což jsem samozřejmě s dopravou zdarma neměla, Murphyho zákony platí 100%...

jaroslavpardus
hodnocení

0x

Ahoj,

chtěl bych také reagovat a to velice krátce. Doporučuji návštěvu některé odborné prodejny, teď nemyslím velké řetězce jako třeba Jysk, Ikea, kteří si hrají na to, že tomu rozumí a kterým jde o rychlý zisk. Prostě nějaké centrum, kde dokážou poradit. Dnes třeba v Praze je takových prodejen hromada. Osobně jsem jednu navštívil a jsem moc spokojen.

Dormeo dle mého názoru bude předražený šunt, protože reklama v televizi stojí hromadu peněz.

PS: na eshopu bych si matraci taky nekoupil. Matraci je třeba si dojít vyzkoušet, a pokud eshop nemá prodejnu, tak je dle mého názoru na nic a nemá cenu tam ztrácet čas.

Lidi přemýšlejte hlavou a nechovejte se jak ovce, kterým v televizi nějaká umělá paní řekne, že tahle matrace je super a oni si jí hned běží koupit. Věřte odborníkům, kteří matrace už nějakou dobu prodávají a mají zájem na tom, aby jejich zákazníci byli spokojení.

S pozdravem, Jarda

pt®
hodnocení

0x

My jsme koupili matrace, co mají pěnu s pamětí v Ikea. Podívejte se, třeba si vyberete.

ikea.com/...

Nic proti nákupu v Ikea, ale asi bych byl opatrný. Opravdu poctivá matrace je tak od šesti tisíc, která vydrží dostatečně dlouho. Jak už jsem tu psal, moje žena, která v prodejně s postelemi prodávala, měla týdně tak tři lidi, kteří se ptali co s levnou a proleželou matrací. +

honza159

Souhlasím s @jerrymungo. Moji rodiče si pořídili matrace i Ikei, ale jsou docela šunty. Ani ne za rok se tátova proležela - prostě byla na určitých místech o hodně měkčí a jakoby se propadala.

Obecně výrobky Ikea jsou v zahraničí (třeba Anglie) vnímány jako hodně nízký standard. Stačí se podívat třeba na jejich skříně (dřevotříska). Rozhodně to není nábatek, který by se dědil z generace na generace. Dokážete si představit, že byste zdědili po babičce třeba skříň z Ikei? To by už byla jen hromada rozlámaných dřevotřísek :) Toto bude platit i o matracíh a to asi ještě více. Na Chalupě máme snad 50 let staré matrace, které jsou z bůhví čeho, ale nejsou nijak proleželé apod.

Ale abych tady jen nehanil Ikeu - důležité je si rozmyslet prvně z jakého materiálu matraci chcete. V tom vám může pomoc popis jednotivých materiálů a druhů matrací. Samozřejmě je poté nejlepší zajít osobně do obchodu a na pár matrací si zkusit lehnout. V každém trochu větším městě je prodejna, kde mají vystavené matrace, na spodní části je kus plastu, abyste ji nazašpinili botami. Lehněte si, pár minut se převalujte a osobně si hodnoťe, jak se vám na ní leží. Potom klidně nakupte někde v e-shopu, když tam budou mít nižší ceny...

A za kvalitní matraci dáte klidně i těch 6000 Kč. Já si před asi dvěma lety koupil zónovou matraci (7 zón) a nemůžu si to vynachválit - nikde není proleželá. Další kapitola je péče o matraci - pravidelné otáčení, praní potahu, případně správné podloží - rošt (pozor, každý typ matrace vyžaduje trochu jiný typ roštu - např. u pružinové stačí obyčená deska, ale u matrací z líné pěny je potřeba rošt, aby mohla větrat).

A jestli vám z toho jde hlava kolem, tak si nechte v obchodě poradit od zkušených prodavaček ;)

pt®

No nevím, ale spát 50 let na jedné matraci, mi přijde docela nehygienické. My jsme s matrcí z Ikea spokojeni, jen chci říct, že nemáme pružinovou, kterou ani nedoporučuju, ale s pěnou s pamětí a ne tu nejlevnější. Právě, že tam si člověk může vybrat podle kvality i ceny a má to pod jednou střechou.

marushkarybka

My jsme na tom podobně. Vloni jsme kupovali nové matrace, a protože jsme neměli moc peněz ani času pro výběr, sáhli jsme po těch levnějších z Ikei. Po pár měsících se na nich nedalo spát a museli jsme vybírat nové. Souhlasím s těmi, co tady doporučují osobní vyzkoušení na prodejně. My jsme nejdřív brouzdali po internetových diskuzích a zjistili jsme, že co člověk, to jiný názor. Vsadili jsme na doporučení ze stránek drsleep.cz/... . Konfigurátor na základě konkrétních proporcí doporučí určitý model matrace. V obchodě jsme si je pak vzkoušeli a dnes na nich už víc než rokk spíme a bez problému. :)

cinematic*
hodnocení

0x

Se značkou Dormeo zkušenost nemám, ale něco mi říká, že věci známé z teleshoppingu bývají nevalné kvality. Naše rodina pořídila několik typů matrací od tohoto výrobce a jsme velmi spokojeni matrace-materasso.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Dormeo je kvalita, matrace s pamětí jsou super, manžel spí i na polštáři s pamětí (stejná značka) od té doby neví co je bolet krční páteř. Ovšem já na tom polštáři nemůžu spát, vstávala bych jak po boji.

doplněno 24.07.12 19:29:

V Brně bych doporučila navštívit dům spánku, všechny matrace a polštáře si můžete vyzkoušet.

andrej12
hodnocení

0x

Dobrý den, taky bych chtěla reagovat. Moje známá pracuje v obchodě s matracemi a co vím, když se tak spolu bavíme, tak firmu Dormeo by též nedoporučila. Je topouze placena reklama a kvalita žádná..teda aspoň můj názor. Jinak co se týče matrace s línou pěnou, tak jsem s ní velmi spokojená. Právě u ní v kamenném obchodě v Praze SpiSladce.cz (kdyby chtěl někdo mrknout) jsem si jich i spoustu vyzkoušela a nakonec vybrala. :) Takže se mi konečně spí krásně a s matrací s línou pěnou jsem prostě úžasně spokojena. :)

telon
hodnocení

0x

Dormeo matraci jsem si kdysi koupil a zanedlouho ji se ztrátou prodával. Už nikdy více. Na matraci bych rozhodně nešetřil, nejen z hlediska pohodlí, ale i absolutní zdravotní nezávadnosti.

edge*
hodnocení

0x

Dormeo zní hezky akorát tak v televizi nebo na jejich stránkách. Dobrá matrace se musí prodávat sama, né ji propagovat v TV. V mém okolí jsou dobré zkušenosti s matracemi firmy Tropico. Mají akce 1+1 zdarma a potom i velké akce výprodeje poslendích kusů matracetropico.cz/... Bratr si loni koupil 2 matrace s původní cenou 23 000 za 9000. Byly to poslední 2 kusy a měl tedy veliké štěstí.

Já si před týdnem pořídil matrace Tropico Heureka. Akce 1+1 za 5400Kč. Zezačátku je si potřeba na matraci zvyknout. Po týdnu však se mi nechce vstát ;)

zuzu1*
hodnocení

0x
Televize snese všechno. Doporučuji z vlastní zkušenosti kvalitní matraci od českého výrobce.

jananova*

Ja mam odtud www.latexovematrace.com ceska vyroba i cena byla v poradku hlavne vzhledem ke kvalite ,je to zmena oproti stare pruzinove nasakle prachem :)

briketa007*
hodnocení

0x

Zdravím Vás, matraci si hlavně vyzkoušejte, a to nejen 5 minut na prodejně, ale hlavně přes noc. Tahle firma (matrace OSTAŠ) nám zdarma zapůjčila 4 různé typy testovacích matrací a potom vše na míru vyrobila a rychle dodala až do domu.

Honza

stirecek*
hodnocení

0x

Matrace jsme vybírali asi měsíc. Je jich na trhu tolik, že se v tom člověk těžko orientuje, takže jsme chodili po obchodech a zkoušeli a zkoušeli. Nakonec jsme koupili tuhle

matrace-drevocal.cz/...

je sedmizónová, i když si myslím, že je tohle zbytečný požadavek. Výhoda jsou dvě tvrdosti, takže člověk si muze otáčet dle libosti. Opět rozdíly minimální. Líná pěna - docela dobrá, spím jak miminko. Líbí se mi, že jií tam není velká vrstva, takže člověk se tak nezaboří. Ale používám i tu druhou stranu a spím taky dobře. Na výběr je víc potahů, ale ten máme ten obyčejný. Pak byl na výběr nějaký aloe vera či jak, stejně vyvětrá a protialergický, což mi přijde taky zbytečné, protože matrace samotná je z materiálu, který ti miniaturní červíčci nemají rádi. Matrace stála 3570 za kus. Takže musíte vyzkoušet, prodavači vám to vždy umožní, popř poradí. Někdo má rád línou pěnu , kde je třeba vrstva 15cm, ale matrace je jen jednostranná. Mně se nelíbilo, že je v tom člověk hodně zabořený. Ale třeba na netu si ji jedna ženská s velkýma kozama chválila, prý se jí pěkně zaboří do matrace, takže může konečně spávat na břiše. Druhé ženské zase ta samá matrace nevyhovovala při sexu, prý hodně péruje :)

Pri sexu to muze byt vyhra pro lenosne pary *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]