Nejste přihlášen/a.
máte nějaké zkušenosti s matrací iMemory Silver od firmy Dormeo? případně poraďte , u jaké firmy lkoupit. Díky!
Moje žena nějakou dobu prodávala v obchodu s ložnicemi, takže jsem jí tento dotaz zopakoval. Tvrdí, že od firmy Dormeo by si matraci nikdy nekoupila. V každém případě záleží na tom, kolik do matrace chcete investovat, dobrá je česká firma Gumotex. Ale není vhodné příliš šetřit, protože vlastně v posteli strávíme třetinu života.
My jsme si pořídili matrace s tzv. línou pěnou, byly německé výroby, stáýly dost, ale je to poležení. Pokud chcete, zjistím Vám jméno výrobce.
zajímalo by mě, proč má vaše žena na dormeo špatný názor. Dlouho jsem na netu hledala výrobce, který by přehledně popsal výrobek, abych si vybrala podle svých představ a právě u této firmy jsem konečně našla srozumitelné a přesné informace o výrobcích. Na druhou stranu ale opravdu nevím, jaký problém s matrací od této firmy může nastat, proto bych vám byla vděčná za nějakou informaci (anebo vaší ženě ) Když přihodíte i název výrobce vašich paměťovek, budu ráda, díky!
Takže jsem svoji ženu podrobně vyslechul. Zavzpomínala na dobu svého prodávání a říkala, že na Dormeo měli nejvíc reklamací. Sice byly cenové výhodnější, ale hrozně rychle se proležely, dokonce měli i reklamaci po třech dnech používání. Proto také nedoporučuje zónové matrace s různou tvrdostí v jednotlivých zónách.
Co se internetových stránek týká, mají je opravdu dobře zpracované, ale to není vše. my jsme si na základě těch jejich zkušeností pořídili matrace od firmy Haken. www.matrace-haken.cz. Jsou dražší, ale mají skvělou věc, z obou stran různou tvrdost, takže já spím na tvrdším, moje žena na opačné straně. A jsou navlečené v příjemném potahu, který se dá sejmout a vyprat. Takže můžu doporučit právě tu línou pěnu, je to ideální pro to, že se příjemně zformuje podle těla.
Klidně se ptejte i dál, pokud budete chtít ještě něco vědět.
Dormeo matrace dováží do ČR ze zahraničí, takže v její ceně je samozřejmě i tento příplatek. Proto se vyplatí hledat nějaké české výrobce, kteří mouhou tyto peníze, které ušetří na převozu, investovat do kvalitních materiálů. Například je to firma Tropico, která materace vyrábí V ČR (vyváží je jen na Slovensko). V příspěvku šlo o paměťovou pěnu, osobně mám matraci z pěny Flexifoam a to konkrétně Fox. Momentálně je dokonce ve slevě a s dopravou zdarma , což jsem samozřejmě s dopravou zdarma neměla, Murphyho zákony platí 100%...
Ahoj,
chtěl bych také reagovat a to velice krátce. Doporučuji návštěvu některé odborné prodejny, teď nemyslím velké řetězce jako třeba Jysk, Ikea, kteří si hrají na to, že tomu rozumí a kterým jde o rychlý zisk. Prostě nějaké centrum, kde dokážou poradit. Dnes třeba v Praze je takových prodejen hromada. Osobně jsem jednu navštívil a jsem moc spokojen.
Dormeo dle mého názoru bude předražený šunt, protože reklama v televizi stojí hromadu peněz.
PS: na eshopu bych si matraci taky nekoupil. Matraci je třeba si dojít vyzkoušet, a pokud eshop nemá prodejnu, tak je dle mého názoru na nic a nemá cenu tam ztrácet čas.
Lidi přemýšlejte hlavou a nechovejte se jak ovce, kterým v televizi nějaká umělá paní řekne, že tahle matrace je super a oni si jí hned běží koupit. Věřte odborníkům, kteří matrace už nějakou dobu prodávají a mají zájem na tom, aby jejich zákazníci byli spokojení.
S pozdravem, Jarda
Nic proti nákupu v Ikea, ale asi bych byl opatrný. Opravdu poctivá matrace je tak od šesti tisíc, která vydrží dostatečně dlouho. Jak už jsem tu psal, moje žena, která v prodejně s postelemi prodávala, měla týdně tak tři lidi, kteří se ptali co s levnou a proleželou matrací. +
Souhlasím s @jerrymungo. Moji rodiče si pořídili matrace i Ikei, ale jsou docela šunty. Ani ne za rok se tátova proležela - prostě byla na určitých místech o hodně měkčí a jakoby se propadala.
Obecně výrobky Ikea jsou v zahraničí (třeba Anglie) vnímány jako hodně nízký standard. Stačí se podívat třeba na jejich skříně (dřevotříska). Rozhodně to není nábatek, který by se dědil z generace na generace. Dokážete si představit, že byste zdědili po babičce třeba skříň z Ikei? To by už byla jen hromada rozlámaných dřevotřísek Toto bude platit i o matracíh a to asi ještě více. Na Chalupě máme snad 50 let staré matrace, které jsou z bůhví čeho, ale nejsou nijak proleželé apod.
Ale abych tady jen nehanil Ikeu - důležité je si rozmyslet prvně z jakého materiálu matraci chcete. V tom vám může pomoc popis jednotivých materiálů a druhů matrací. Samozřejmě je poté nejlepší zajít osobně do obchodu a na pár matrací si zkusit lehnout. V každém trochu větším městě je prodejna, kde mají vystavené matrace, na spodní části je kus plastu, abyste ji nazašpinili botami. Lehněte si, pár minut se převalujte a osobně si hodnoťe, jak se vám na ní leží. Potom klidně nakupte někde v e-shopu, když tam budou mít nižší ceny...
A za kvalitní matraci dáte klidně i těch 6000 Kč. Já si před asi dvěma lety koupil zónovou matraci (7 zón) a nemůžu si to vynachválit - nikde není proleželá. Další kapitola je péče o matraci - pravidelné otáčení, praní potahu, případně správné podloží - rošt (pozor, každý typ matrace vyžaduje trochu jiný typ roštu - např. u pružinové stačí obyčená deska, ale u matrací z líné pěny je potřeba rošt, aby mohla větrat).
A jestli vám z toho jde hlava kolem, tak si nechte v obchodě poradit od zkušených prodavaček
No nevím, ale spát 50 let na jedné matraci, mi přijde docela nehygienické. My jsme s matrcí z Ikea spokojeni, jen chci říct, že nemáme pružinovou, kterou ani nedoporučuju, ale s pěnou s pamětí a ne tu nejlevnější. Právě, že tam si člověk může vybrat podle kvality i ceny a má to pod jednou střechou.
My jsme na tom podobně. Vloni jsme kupovali nové matrace, a protože jsme neměli moc peněz ani času pro výběr, sáhli jsme po těch levnějších z Ikei. Po pár měsících se na nich nedalo spát a museli jsme vybírat nové. Souhlasím s těmi, co tady doporučují osobní vyzkoušení na prodejně. My jsme nejdřív brouzdali po internetových diskuzích a zjistili jsme, že co člověk, to jiný názor. Vsadili jsme na doporučení ze stránek drsleep.cz/... . Konfigurátor na základě konkrétních proporcí doporučí určitý model matrace. V obchodě jsme si je pak vzkoušeli a dnes na nich už víc než rokk spíme a bez problému.
Se značkou Dormeo zkušenost nemám, ale něco mi říká, že věci známé z teleshoppingu bývají nevalné kvality. Naše rodina pořídila několik typů matrací od tohoto výrobce a jsme velmi spokojeni matrace-materasso.cz/...
Dormeo je kvalita, matrace s pamětí jsou super, manžel spí i na polštáři s pamětí (stejná značka) od té doby neví co je bolet krční páteř. Ovšem já na tom polštáři nemůžu spát, vstávala bych jak po boji.
doplněno 24.07.12 19:29:V Brně bych doporučila navštívit dům spánku, všechny matrace a polštáře si můžete vyzkoušet.
Dobrý den, taky bych chtěla reagovat. Moje známá pracuje v obchodě s matracemi a co vím, když se tak spolu bavíme, tak firmu Dormeo by též nedoporučila. Je topouze placena reklama a kvalita žádná..teda aspoň můj názor. Jinak co se týče matrace s línou pěnou, tak jsem s ní velmi spokojená. Právě u ní v kamenném obchodě v Praze SpiSladce.cz (kdyby chtěl někdo mrknout) jsem si jich i spoustu vyzkoušela a nakonec vybrala. Takže se mi konečně spí krásně a s matrací s línou pěnou jsem prostě úžasně spokojena.
Dormeo zní hezky akorát tak v televizi nebo na jejich stránkách. Dobrá matrace se musí prodávat sama, né ji propagovat v TV. V mém okolí jsou dobré zkušenosti s matracemi firmy Tropico. Mají akce 1+1 zdarma a potom i velké akce výprodeje poslendích kusů matracetropico.cz/... Bratr si loni koupil 2 matrace s původní cenou 23 000 za 9000. Byly to poslední 2 kusy a měl tedy veliké štěstí.
Já si před týdnem pořídil matrace Tropico Heureka. Akce 1+1 za 5400Kč. Zezačátku je si potřeba na matraci zvyknout. Po týdnu však se mi nechce vstát
Matrace jsme vybírali asi měsíc. Je jich na trhu tolik, že se v tom člověk těžko orientuje, takže jsme chodili po obchodech a zkoušeli a zkoušeli. Nakonec jsme koupili tuhle
je sedmizónová, i když si myslím, že je tohle zbytečný požadavek. Výhoda jsou dvě tvrdosti, takže člověk si muze otáčet dle libosti. Opět rozdíly minimální. Líná pěna - docela dobrá, spím jak miminko. Líbí se mi, že jií tam není velká vrstva, takže člověk se tak nezaboří. Ale používám i tu druhou stranu a spím taky dobře. Na výběr je víc potahů, ale ten máme ten obyčejný. Pak byl na výběr nějaký aloe vera či jak, stejně vyvětrá a protialergický, což mi přijde taky zbytečné, protože matrace samotná je z materiálu, který ti miniaturní červíčci nemají rádi. Matrace stála 3570 za kus. Takže musíte vyzkoušet, prodavači vám to vždy umožní, popř poradí. Někdo má rád línou pěnu , kde je třeba vrstva 15cm, ale matrace je jen jednostranná. Mně se nelíbilo, že je v tom člověk hodně zabořený. Ale třeba na netu si ji jedna ženská s velkýma kozama chválila, prý se jí pěkně zaboří do matrace, takže může konečně spávat na břiše. Druhé ženské zase ta samá matrace nevyhovovala při sexu, prý hodně péruje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.