Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platby za odpady vs přechodné bydliště

Od: jace* odpovědí: 8 změna:

Ukončil jsem bydliště v LB a stavím i obývám domek v jiné obci. Na úřad jsem poslal potvrzení o obývání stavby, potvrzení o platbě za odpady v novém bydlišti i ukončení nájmu v LB. Stále po mne ale chtějí platit svoz odpadů tam, kde již nejsem. Musím to prý mít v OP, ale tu mi nezmění před kolaudací, na kterou mám pět let. Není to celé nesmysl? Bohužel jsem s problémem sám a to úředník neřeší. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zde mas odpoved:
liberec.cz/...
Je to obecne zavazna vyhlaska mesta Liberec o poplatcich za komunalni odpady. V clanku sedm se doctes o moznostech osvobozeni od tohoto poplatku.
Podle zakona 565/1990 Sb. paragraf 14 by tam snad meli mit i ulevy, ktere by se asi tykali zrovna Tebe. Ale nemaji...
doplněno 27.10.08 21:08: A abych odpovedel na tvou otazku, jestli to je cele nesmysl.
Je. Ale co nadelas. Zlata mesta, kde staci pouze nalepka na popelnici a nikdo Te k nicemu nenuti.

hodnocení

0x

Kde máte trvalé bydliště?

jabraka*

Milane,nesouvisí to ale jen s trvalým bydlištěm,ale s jakýmkoliv registrovaným obydlím.Mám byt na sídlišti,musím zaplatit já i manželka.Tady.Mám chatku v zahrádkářské osadě,musím ještě platit tam.Pak vlastním chalupu na Šumavě,také tam musím zaplatit za odpady.Argument,že jsem vždy jen na jednom místě a tedy produkuji odpady jen jednou,zákonodárcům uniká zcela nelogicky.

JABRAKA

Jardo, já to mám podobně, platíme všichni v Pardubicích a ještě platím tam co mám chalupu. Páč odpad dělám tam i tam. Ale vezmu doklad o zaplacení z chalupy a požádám o slevu v Pardubicích a ono to jde. Takže musím s Tebou nesouhlasit s tvrzením, že:"zákonodárcům uniká zcela nelogicky."

Takže je to o jednání, nikoliv o nadávání.

technikjirik*
hodnocení

0x

Za odpady platí majitel nemovitosti vždy za každou vlastněnou nemovitost zvlášť a tato povinnost přechází na toho kdo je v nemovitosti hlášený jako uživatel. Jestliže uživatel ztratil užívací právo na nemovitost a ani nemovitost nevyužívá pak nemá povinnost platit tyto poplatky. Proto jej nelze ani o tuto povinnost upomínat a už vůbec ne vymáhat. Obci může být celkem jedno kde jsem hlášený jinde. Prostě nemám trvalé bydliště v obci a tím to hasne... můžou vás žádat zpětně o poměrnou část poplatku za období kdy jste ještě bydlel na staré adrese a kdy jste tam měl hlášen trvalý pobyt a kdy jste měl užívací právo...

Jiří, vyjímečně nemohu souhlasit. První část odpovědi se rozlišuje podle města či obce.

Druhá část, OPĚT SOUHLASÍM A DOBRÁ ODPOVĚĎ.

technikjirik*

no vida skoro bych se vsadil, že to tak je...*placni*

Jiří, je to vyhláškou obce. Někdo platí za obyvatele podle bydliště, třeba Pardubice. V jiné obci to udělali tak, že si každý dům uzavře smlouvu s firmou na likvidaci (vybere si ze dvou firem) a platí jenom jedné z nich. Obec jen kontroluje a pokud někdo neplatí ani jednorázový odpad, vyzve ho k doložení jak nakládá s odpadem.

Co je spravedlivější , závisí na tom, kdo to posuzuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]