Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaluzie stržená šňůrka

Od: wuxia odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu: strhla se mi šňůra, kterou se ovládají žaluzie a bohužel v místě, kde je ono ovládací kolečko. Nemůžu dostat ven druhý konec, abych šňůrku znovu spojil. Poradíte mi prosím někdo, jak na to? Nejsem si jist, jestli si můžu dovolit žaluzii celou odšroubovat... děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Roztrženou ´šňůru´ nemůžete svazovat - uzel by vadil - je potřeba ji vyměnit...

Žaluzii - obvykle, není potřeba celou sundavat, jen ji maximálně spusťte a novou šňůrkou nahraďte tu přetrženou.

doplněno 02.05.12 11:44:

Pls foto - o jaký typ ovládání jde...

Pokud je ono "kolečko" ozubené (drží šňůrky proti váze žaluzie), lze nouzově pootočit/posunout nějakým hrotem - např. malým šroubovákem...

wuxia
hodnocení

Když ona právě spustit nejde, nevím, jak se k ní dostat, abych ji spustil dolů, protože jeden konec je v tom místě, kde se žaluzie ovládá.

wuxia
hodnocení

Ano, o to jde, potřebuju pootočit kolečko, které drží váhu žaluzie, abych se dostal k druhému konci šňůrky. Zkoušel jsem pootočit hrotem, ale nepovedlo se. Zkusím dodat foto.

díky

mowla*

OK - foto už, zřejmě, netřeba...

Pootočte kolečkem tím směrem, jakým by jím pootočila při zatáhnutí šňůrka (nebyla-li by přetržena), tím pádem se šňůrka uvolní, žaluzie spustí a přetrženou šňůrku pak snadno nahradíte... Pokud kolečko povytáhnout nejde, můžete si pomoci nazdvihnutím žaluzie (aby její váha na kolečko nepůsobila)...

Další možností je žaluzii sundat - a lépe by se vám nová šňůrka navlékala, ale pozor na poškození lamel...

wuxia
no ano. ale k tomu kolecku se prave nemuzu dostat...

hodnocení

0x

TO: Mowla když jsi to nikdy nedělal a ani nevíš jak to funguje tak neraď.Musíte ten mechanismus rozmontovat ,odkryjte ty plastové krycí štítky.Sundejte žaluziji až uvidíte mechanismus potom pochopíte proč to nejde udělat bez demontáže .Pokud nejste technicky zdatná(ý) tak si na to někoho pozvěte.

mowla*

Shodou okolností mám takovéto žaluzie (aspoň podle popisu) dvě - u jedné z nich jsem tuhle závadu opravoval před cca měsícem... Pravda - nemám plastové krycí štítky, lišta je kovová...

:)

wuxia
hodnocení

Ty plastové krycí štítky tam mám, sundat jdou bez problémů. lišta je taky kovová...

hodnocení

0x

Už sem konečně dejte fotku ať nemusí každej hádat a tápat vo jaký žaluzky se jedná a může vám poradit!.!.!*zed**zed**zed*

wuxia

tady je foto, díky

Žaluzie stržená šňůrka
betta

Dobrý den asi neporadím ale mám dotaz kde novou šňůrku sehnat děkuji

mowla*

Takřka libovolný stavební super-hyper, prodávají je v metráži... Nebo firma žaluzie montující...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]