Nejste přihlášen/a.
Teflon a podobné "modernosti"na kvalitní nůž nepatří, je to jenom lákadlo pro neznalé. Za sebe můžu doporučit kované Fiskars: fiskars-online.cz/...
Perfektně ostré, skvěle se drží v ruce a jen tak se neotupí. Můžeš s nimi krájet měkké rajče i naporcovat syrové kuře včetně kostí. Máme je doma už asi tři roky a 100% spokojenost, s "běžnými"noži se prostě kvalitní kované nedají srovnávat.
Nevím, ale mám pocit že se ani nedělá. Každý kuchař má jiné preference a užívá jiné nože - takže v téhle cenové kategorii by se těžko našla nějaká "univerzální sada 4 nožů". Nakoupil bych je zvlášť a k tomu samostatně koupil i nějaký ten stojánek z kvalitního dřeva.
fiskars, nebo victorinox kuchynske noze. U nas kupovat v Olympii u nejakych "noziru"? Spis shanejte informace z krajin, ktere maji tradici - sever Evropy, japonsko... Cinane taky "ne jen tak" pouzivaji sekacky na maso i na krajeni zeleniny a vetsiny veci (konkretni znacky neznam, mam obycejny sekacek z hypernovy "Provence", a spokojenost). Jen tak se s nim neriznete, ostri je velmi vysoke, a po opreni o klouby na rukach sekacek uhne mozna jen u cibule. Nic uhlikateho - typu damascenske noze, a pod. Pousti rez.
A co třeba česká klasika MIKOV? Otec je řezník, používá je celej život a nedá na ně dopustit. Za dobrou cenu vynikajicí kvalita.
zkuste spíše nahazovat konkrétní odkazy, abych se na to podíval jak to vypadá a případně v jakých variantách a kde se daji sehnat
doplněno 02.05.12 12:32:A co si myslíte teda o značce MIKOV? nikde jsem o tom nic moc nenašel ,jako testy či tak, ceny maji velice přijatelné, možná až podezřele nízké, bojím se kvality
položil jste správný dotaz, taky mě ten problém docela zajímá. Párkrát jsem nože kupoval v domácích potřebách, obvykle s bídným výsledkem. Železo tam bývá z kvalitní čínské oceli a keramika, to už je katastrofa. Keramický nůž je sice ostrý, ale jak vám spadne na zem, ulomí se špička. Když vykosťujete maso a trochu přitlačíte, vylomíte zub. Nůž potom vypadá, jako kdyby ho vyhlodala myš atd. Radím keramiku nebrat.
Já si myslím, že tady platí totéž, co pro jakékoliv nářadí. Špatný vercajk = špatná práce.
pokud jde opravdu o kvalitní nože
tak pak neni co řešit, jediné který postrádám je japonský SANTOKU
Když už Mikov tak bych šel aspoň do těch s dřevěnou rukojetí - mikov.cz/...
Jsou bytelnější a mají o něco tvrdší čepele, takže se tak netupí.
ocel 425, vi nekdo, kde je tabulka tvrdosti? Zda se mi to prilis mekke. Minimalne ocel 440 a , ale spis C. frosts.se/...
Koupil jsem si na zkoušku nůž od nožíře - starp.cz/... . Zatím ho mám asi měsíc a dobrý. Uvidím co bude za pár let.
sehnal jsem je na doporučení bývalého šéfa - ruční práce, opravdu poctivé kousky...
Mám od pána sadu 5 ks dle mého výběru - maso, ryba, chléb, klasika, zelenina.
Používáme přes 6 let a není poznat rozdíl od doby zakoupení !
doplněno 28.11.14 19:04:nějak nechápu, proč ten odkaz blbnul...
jedná se o pok.cz/... !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.