1x



Jaké profi nože?

Od: Datum: 02.05.12 07:24 odpovědí: 22 změna: 09.01.15 19:59

Lidi, přemýšlím o koupi nějakého lepšího nářadí do kuchyně. Vím že keramiku nechci, a šunty za 100,200kč tady ne. V OC Olympia v Brně jsem narazil na nože značky NANOTAN údajně teflonové, ovšem žádné informace jsem o nich více nenašel (sada 3ks stojí 1000kč).

Procházel jsem nějaké recenze nožů na internetu, kterých neni mnoho, třeba zde :

http://www.noze-nuz.com/recen…aku/test_kuchynskych_nozu.php

znichž mě docela zaujalo č. 3 - 6.8500.17 Victorinox/Forschner Japonský nůž SANTOKUale sehnat jej se mi nedaří :(, narazil jsem akorát na :

http://www.swissworld.cz/deta…ctorinox-santoku-17-cm-plast/

a

http://www.malevi.cz/product.php?id_product=735

což těžko říct, zda li má stejné ostří.

Pokud tedy prosím dokážete někdo poradit, či říct svoje zkušenosti s nějakou značkou budu rád. Osobně preferuji nůž, co nemusím neustále dokola brousit a nedělá mu problém krájet jak tvrdý sýr, tak sirové maso či měkké rajče.

Děkuji všem

doplněno 02.05.12 07:32:

jo ještě pro upřesnění, cena za nůž tak kolem 800kč, a za případnou sadu (ideálně i se stojánkem) do 1500kč

Dějzhu


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: e250td*
Datum: 02.05.12 07:38

Preferuji kvalitu,tady se dá najít...http://www.damaskove-noze.cz/kuchynske-noze/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.05.12 08:04

Značka Professor ve mě nevzbuzuje 2x důvěru, ale neznám ji, a nerad bych koupil nože, co by po krátkém používaní dopadli jak 90% nožů v tomto testu

http://data.idnes.cz/g/eko/in…afika_test_dvanacti_nozu.html

Datum: 02.05.12 08:34

Teflon a podobné "modernosti" na kvalitní nůž nepatří, je to jenom lákadlo pro neznalé. Za sebe můžu doporučit kované Fiskars: http://fiskars-online.cz/kate…rie/noze-functional-form-pro/

Perfektně ostré, skvěle se drží v ruce a jen tak se neotupí. Můžeš s nimi krájet měkké rajče i naporcovat syrové kuře včetně kostí. Máme je doma už asi tři roky a 100% spokojenost, s "běžnými" noži se prostě kvalitní kované nedají srovnávat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.05.12 08:44

souhlasím a o nějaké sadě s těmito noži nevíš?

Datum: 02.05.12 09:34

Nevím, ale mám pocit že se ani nedělá. Každý kuchař má jiné preference a užívá jiné nože - takže v téhle cenové kategorii by se těžko našla nějaká "univerzální sada 4 nožů". Nakoupil bych je zvlášť a k tomu samostatně koupil i nějaký ten stojánek z kvalitního dřeva.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.05.12 08:56

fiskars, nebo victorinox kuchynske noze. U nas kupovat v Olympii *smich* u nejakych "noziru"? Spis shanejte informace z krajin, ktere maji tradici - sever Evropy, japonsko... Cinane taky "ne jen tak" pouzivaji sekacky na maso i na krajeni zeleniny a vetsiny veci (konkretni znacky neznam, mam obycejny sekacek z hypernovy "Provence", a spokojenost). Jen tak se s nim neriznete, ostri je velmi vysoke, a po opreni o klouby na rukach sekacek uhne mozna jen u cibule. Nic uhlikateho - typu damascenske noze, a pod. Pousti rez.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.05.12 08:52
avatar

Brácha si do školy kupoval nože Tescoma Azza - celou sadu. Já mám doma dva a jsou opravdu ostré a nesmrtelné, stačí je párkrát přejet na brousku (mám fiskars) a jsem pravdu spokojená. Brácha už nožema taky něco nakrájel a je spokojený

http://www.etescoma.cz/kuchyn…ID=u5ejjkml5ee4ogqiteom1q71l4

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.05.12 08:55

zatím vše vypada na Fiskars, jako taková rozumná značka na domácí použití, a máte tip někdo na SADU se stojánkem, brouskem, a nějaký nůž na maso, zeleninu, popř filety? Díky

Od: cockpunk*
Datum: 02.05.12 09:47

A co třeba česká klasika MIKOV? Otec je řezník, používá je celej život a nedá na ně dopustit. Za dobrou cenu vynikajicí kvalita.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.05.12 09:59

zkuste spíše nahazovat konkrétní odkazy, abych se na to podíval jak to vypadá a případně v jakých variantách a kde se daji sehnat

doplněno 02.05.12 12:32:

A co si myslíte teda o značce MIKOV? nikde jsem o tom nic moc nenašel ,jako testy či tak, ceny maji velice přijatelné, možná až podezřele nízké, bojím se kvality

Datum: 02.05.12 12:40
avatar

položil jste správný dotaz, taky mě ten problém docela zajímá. Párkrát jsem nože kupoval v domácích potřebách, obvykle s bídným výsledkem. Železo tam bývá z kvalitní čínské oceli a keramika, to už je katastrofa. Keramický nůž je sice ostrý, ale jak vám spadne na zem, ulomí se špička. Když vykosťujete maso a trochu přitlačíte, vylomíte zub. Nůž potom vypadá, jako kdyby ho vyhlodala myš atd. Radím keramiku nebrat.

Já si myslím, že tady platí totéž, co pro jakékoliv nářadí. Špatný vercajk = špatná práce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.05.12 12:55

jestli nikdo neplivne na MIKOV tak asi vemu je, ta cena , pokud je za dobrý nůž je směšná =)

Datum: 02.05.12 15:12

Mikovy nejsou špatné, ale s kovanými čepelemi se to nedá srovnávat. Jestli jsi ochoten do nožů investovat to co jsi psal tak tímhle bys byl podle mě ve výsledku zklamaný.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.05.12 12:48

pokud jde opravdu o kvalitní nože

http://www.alza.cz/noze/mikov…/kuchynske/18851565-v2758.htm

tak pak neni co řešit, jediné který postrádám je japonský SANTOKU

Datum: 02.05.12 15:19

Když už Mikov tak bych šel aspoň do těch s dřevěnou rukojetí - http://www.mikov.cz/cz/72-noz…e-vyrobky-kuchynske-noze.html

Jsou bytelnější a mají o něco tvrdší čepele, takže se tak netupí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.05.12 17:42

ocel 425, vi nekdo, kde je tabulka tvrdosti? Zda se mi to prilis mekke. Minimalne ocel 440 a , ale spis C. http://www.frosts.se/products/kitchen

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mil®
Datum: 04.06.12 21:29
avatar

Koupil jsem si na zkoušku nůž od nožíře - http://www.starp.cz/index.html . Zatím ho mám asi měsíc a dobrý. Uvidím co bude za pár let.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jokal
Datum: 27.11.14 18:40

Vím, že reaguji na "starý" příspěvek, ale mám dotaz jak dopadl ten nůž od STARPu? Hledám dobré nože za rozumnou cenu a na STARP jsemnyní narazil. Děkuji

Ohodnoceno: 0x
 

 

Od: mil®
Datum: 28.11.14 18:44
avatar

Normální nůž, žádnej zázrak, lepší průměr.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jmlc®
Datum: 28.11.14 19:01
avatar

http://www.noze-pok.cz/

sehnal jsem je na doporučení bývalého šéfa - ruční práce, opravdu poctivé kousky...

Mám od pána sadu 5 ks dle mého výběru - maso, ryba, chléb, klasika, zelenina.

Používáme přes 6 let a není poznat rozdíl od doby zakoupení !

doplněno 28.11.14 19:04:

nějak nechápu, proč ten odkaz blbnul...

jedná se o http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-i.html !

Ohodnoceno: 0x
 
Od: klaban*
Datum: 28.11.14 20:27

Kvalitní nože, které sám mám doma: Zwilling, Myabi cena sice okolo 3000 - 5000Kč ale kvalita jedinečná. Nebo nějaký damašek ale cena kvalitního damašku může být i 20 tisíc

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.01.15 19:59

Dobrý den,

dneska jsem v knihovně viděla lednové číslo D-testu 2015 a byly tam testy nožů. Tak třeba to pomůže.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.