Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhutnění navážky

Od: hitech odpovědí: 6 změna:

Zdravím

Stavím dům a jsem ve fázi kdy budu dávat navážku a zhutnovat pod základovou desku... navážka je taková kamenopísková takže si myslím ideální mám 2 řady ztraceného bednění... Moje otázka zní mužu to zavézt do víšky zhruba 40cm a zhutnit to naráz těch 40cm budu mít takovou tu skákací nohu ta by to mohla zvládnout ne? nebo musím třeba aspon ve dvou vrstvách? uplně nahoře bude makadam asi 5-10cm ten se musí taky hutnit? nebo stačí jen rozhrnout

díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

určitě po vrstvách tak, jak se to dělá běžně. Makadam se hutní těžko, proto jej hutněte co nejvíc.

mowla*
hodnocení

0x

Rozhodně hutnit v nejméně dvou vrstvách a makadam žabou ´poskákat´taky - nemá smyslu odfláknout základy pod barák... Před hutněním navážku zvlhči (prolej) - jednak se mokrá hutní lépe a jednak se nepráší...

instalater*
hodnocení

0x

Jak psaly kolegové přede mnou. Pouze chci upozornit na jednu věc , která se zanedbává. Nezapomeň na průchodky základama. Studna , elektrika ke studni , k vjezdové bráně , brance , zvonek, elektrika na zahradu (sekání trávy , zahradní domek),kabelová televize plus ještě jedna rezerva na kdyby. Můžete namítat , že se elektrika tahá i po základové desce. Ale to nechám na zvážení každého. Hodně zdaru

hodnocení

0x

40 cm je honě

musíte po vrstvách do 20 cm...

repkin*
hodnocení

0x

Lepší udělat víc prácena začátku, než se pak mlátit do hlavy na konci. Takže určitě po částech a pořádně.

hodnocení

0x

To jak tlustou vrstvu hutnit hodně záleží na stroji kterým to budete dělat lepší by byla vybrační deska aspoň 200kg a jednotlivé vrstvy max 25-30cm,hutní se všechny vrstvy i makadam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]