Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okno otevřené zároveň i na ventilačku

Od: seznammih* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

stala se mi taková nepříjemnost. V tomhle parnu jsem chtěla otevřít okno na ventilačku a pak zjišťuju, že se mi nějak povedlo úplně otevřít okno a azároveň otevřu okno jako ventilačku. Probírala jsem o tomhle na facebooku s kamarády a ti nevěděli. Kvůli tomu jsem i natočila video:

jde o to, že okno je otevřený na ventilačku, ale nějak se to asi vymklo či co, tak se mi otevřelo celý okno. Dole mám takovej šroub, kterej na tomhle místě nemá co dělat, tím pádem mi nezapadá do takovýho žlábku, abych to mohla zavřít. Nikdo doma není, aby mi s tím pomoh.

Sakra co mám dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Celé okno nazdvihnout a opět celé i zavřít... Možná bude nutné na straně pantů použít mírné násilí, aby vše dosedlo na správná místa...

Pokud to pomůže, je okno jako ´nové´, pokud ne, zavřete navíc i kličkou (aby se nevysypalo) a počkejte, až někdo přijde...

seznammih*
hodnocení

Jak mám jako nazdvihnout okno? Násilí tu používám celou dobu a prostě to nejde

A když nepomůže, jak jako mám zavřít kličkou, když se prostě z místa nepohne vůbec?

A domů nikdo nepříjde - bydlím tu sama.

mowla*

1. Okno co nejvíce přivřete - na straně i nahoře...

2. Pak, pokud už je za ´páčkami´, kterýmí na dolní straně určujete, zda se má otevřít křídlo či ventilačka, zvedněte páčky do polohy´pro ventilačku a pak celé okno zatlačte do rámu...

3. Pokud se tím ještě za páčky nedostalo, je nutné ještě více přizvednout (více pravděpodobně na straně, kde nejsou panty) a přitlačit do rámu a aplikovat bod 2...

4. Nejhorší varianta, že na tento manévr nemáte dost sil, bohužel znamená, že si musíte zavolat někoho na pomoc (sousedi nejsou doma?) - šlo by si vypomoci kladkou, pákou, heverem - ale varianta ´soused´ je mnohem schůdnější...

Heverem - to je rada nad zlato!

1.krok - dovřete levý horní roh okenního křídla

2. krok - přidržte stlačenou pojistku - to je ten kyvně uložený plech z boku okenního křídla - na vašem videu je vidět v čase 0:08.

3.krok - otočte kliku okna do vodorovné polohy - pokud držíte pojistku, mělo by to jít.

4.krok - zavřete okno, kliku otočte dolů

mowla*

A fčil su ´za vola´... Odkaz na video jsem úspěšně přehlédl a tak radil k jinému systému...

*uf*

Jo - o tohoto moderního kování je nutné aby sedly všechny kotvící body kování - v bodě 3. - případně, zahýbat klikou nahoru dolů za neustálého tlaku k zavření dveří...

seznammih*
hodnocení

Vaší rady jsem si taky cenila už jsem přemejšlela, jakýho souseda si sebou vemu na zavírání okna :D a ochota pomoci se cení!

seznammih*
hodnocení

Promon děkuju vám! A to stačilo tak málo ty jo :D

doplněno 01.05.12 16:18:

připadám si jak blondýna a blondýna nejsem :))

zmatkarka
hodnocení

0x
Uf... Teď jsem sama doma řešila ten samý problém! Bála jsem se okno pustit - vítr - aby nevypadlo úplně!Mobil byl naštěstí na dosah - MOC DĚKUJU ZA ZÁCHRANU - VAŠE RADA ZAFUNGOVALA! Juch! Vše je už v pořádku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]