Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
opravujeme starý dům. Nyní máme zdi zaizolované proti vzlínající vodě. Čekají nás podlahy, nová elektřina a omítky. Zedník mi vzhledem ke stavu v jakém se nachází štítová zeď doporučil tuto přezdít ytongovou příčkou (rychlejší postup práce, rovnější zeď atd.) Do ytongové říčky by měly být udělány ventilační otvory kvůli odvětrání vlhkosti, která ještě zústává ve štítovce.
Otázka: Dělal někdo podobnou úpravu při rekonstrukci starého domu? S jakým úspěchem?
Případné ventilační otvory mohou být vyústěny v interieru nebo mají být vytaženy vně domu (kvůli lepší cirkulaci, prašnosti atd.)?
Děkuji za odpověď.
PS: Pokusím se k dotazu přiložit foto štítové zdi.
robi, nějak tomu nerozumím.
dům máte zaizolován proti vodě a bavíme se o šítové zdi? Myslíte opravdu štítová zeď, to co je nad stropem? Zedník asi myslel ke stávající přizdít ještě ytong? To je hloupost. Stejne zateplíte zdi... Ytong nic neřeší..
Děkuji za odpověď p. Milane, asi jsem se špatně vyjádřil (nejsem odborník na stavební práce). Zkrátka k vnější nosné zdi přizdít příčku z ytongu, aby se nemusela pracně omítat nosná zeď. Do příčky vložit mřižky k odvětrávání vlhkosti, která ještě zústává v nosné zdi z doby před podřezáním.
Omlouvám se, nepodařilo se mi vložit foto okopané zdi. Je to maglajz z vepřovic, kamene a pálených cihel.
asi máte stěnu ze smíšeného zdiva, osobně bych nic nepřizdíval, nechal schnout a příští rok zateplil. Máte nějaké foto?
třaba to vypadá takto?
doplněno 01.05.12 15:33:klidně pošlete
doplněno 01.05.12 15:47:foto došlo, odpověď jsem poslal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.