Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Vlastním pozemek který chci nyní prodat. Pozemek je trvalým travnatým porostem a vlastním ho od září 2009. Můj problém spočívá v tom,že nevím jak prodej uskutečnit. Mám pochyby o tom,že pozemek budu muset vlastnit několik více let abych neplatil státu daň z příjmu/nyní vlastním necelé 3 roky/. Taky bych si asi měl nechat zpracovat nějaký odhad odhadcem? Nevím co přesně udělat. Děkluji všem za cenné rady. Hezký podvečer
Dobrý den, nepíšete úplně vše co by šlo, ale trochu bych Vám poradil: Ta daň "z rychlého prodeje" mám pocit platí jen 3 roky, takže počkat můžete už jen chvilku... A neuspěchal bych to. Počítejte, že ten prodej sám o sobě bude trvat dlouho tak jako tak. Nevím o jaký typ pozemku jde (velikost, svahovitost, voda, napojení sítí..), rozhodně ale zvažte, zda se nevyplatí např. pozemek "rozparcelovat" a nabídnout třeba část jako TTP a část jako stavební parcelu, buď se zajištěním sítí z Vaší strany, nebo to nějak dohrát přes firmu - ale to stojí peníze navíc. Jinak s realitními kancelářemi bych jednal jen v krajním případě a to pokud se nechcete prodejem vůbec zabývat, ale zde záleží HOODNĚ na výběru RK a ROZHODNĚ! si pamatujte, že pokud do RK půjdete - VY JSTE TEN Z KOHO BUDE MÍT RK PENÍZE! Jakmile se Vám podmínky nebudou líbit, neváhejte odejít jinam. RK jsou stovky.. Nejlepší, co dle mne můžete udělat je zajít za právníkem. Poskytne totožné služby jako RK, kromě inzerce - tu budete muset obstarat sám/a, a vyjde o MNOHO levněji.. Odhad je dobrá věc, bohužel počítejte s několika tisícovou položkou, často ale nechává odhad vypracovat kupující / banka kupujícího a tak to nijak "nehoňte"..
Snad jsem poradil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.