Nejste přihlášen/a.
Nevíme, jak přesně postupovat při rekonstrukci koupelny Nové oklady jsou celkem jasné. Spíš nemůžu nikde dohledat, jak postupovat po odstranění starých obkladů.
Lepidlo ze zdi musí nebo nemusí? (i bouracím kladivem jde pěkně blbě...) Pokud nemusí, jak postupovat? Co nanést?
Pokud musí lepidlo dolů, jak postupovat dále? Penetrace a poté sádrová omítka? Sádrová omítka ano či ne, resp. raději vápenocementovou? Jak dlouho ta sádrová musí schnout - četla jsem 14 dní, což mi připadá celkem dlouho. Existuje nějaká co schne rychleji? Nebo exiistují jiné varianty? Dává se na sádrovou omítku před lepidlem znova penetrace? ...
Jestli na to spěcháte, nahoďte zdi cementovou maltou 1:3 , v tloušťce 10 až 15 mm-vápna ani na špičku nože- a třetí den můžete lepit, tvrdé je to dost. Beton ať si pak pod obkladem zraje, jak dlouho chce. Penetrace netřeba-dříve jsme ji neznali, a teď bez ní řemeslník ani dýchat nemůže. Nu což, výrobci penetrace také chtějí žít. Ale pozor, nahodit rovnou omítku cementovou maltou chce cvik, pro amatéra je na hranici možnosti-už ani někteří zedníci to neumí.
Zdravím. Gabretko , nezlob se , ale na todle se nedá přesně odpovědět. Koupelen už jsem udělal hafo . Prvně bych začal vodováhou a proměřil všechny stěny. Nakonec třeba zjistíš , že lepidlo sekat nemusíš a budeš ještě dohazovat. Že jde sekání blbě? Jo u každé pořádné práce se zapotíš. Penetrace každopádně . Tím nic nezkazíš . Vyrovnává nasákavost různých materiálů. Jak dlouho to schne? To ti taky nikdo nepoví. Záleží v jaké vrstvě , vlhkosti a teplotě. 1mm asi jeden den. Nesnaž se schnutí nějak moc urychlit - fukarem a pod. Je to špatně. Všechno má nějaký svůj technologický postup. Já když slyším , že dělají koupelnu na klíč za týden , tak se jenom směji. Všechno má svůj čas. Nezapomeň , že tě to bude stát moc penízků , tak se to nesnaž urychlit a vem si odborníka. Pak se na to budeš celý život koukat. To jsou moje zkušenosti. Kolikrát mně volali , abych to šel po nich a nebo po někom dodělat. To ale žádný... Řemeslník... neudělá. Přeji hodně zdaru .
Jak už napsal ´kolega´ - přes monitor na reálný stav (a potřeby) nevidíme a od klábosnice lze ´poradit´ pěkný fťákoviny - pozvěte si aspoň jednoho - dva místní odborníky (projektanty, řemeslníky...) na zhodnocení stavu a doporučení na rekonstrukci, v detailech už pak poradit můžeme...
Já třeba preferuju vápennou (vápenocementovou) omítku, ale leckde nevadí ani sádrokarton... BTW urychlováním (šizením) technologických postupů si nejspíš jenom zaděláte na budoucí problémy...
Na bourací kladivo jsem koupil velký plochý sekáč a dlaždice šly krásně odsekat, chce to začít z boku nebo shora a jet směrem dolů popř. do strany. Dlaždice jdou sami. Samozřejmě záleží, čím to bylo předtím přilepené. Než začnete dělat další věci, tak to chce udělat odpady, elektriku, vodu apod. event. zasekat. do zdí Následně to chce mít rovný podklad, ideální je na to si koupit, nebo půjčit dlouhou vodováhu. Následně flexibilní lepidlo a vyrovnávat. Až to bude rovné, tak si jen projeďte internet, případně obchody s dlaždicemi a v hlavě si představte jak chcete, aby to vypadalo. Poté sežeňte obkladače. Chtějte nejdřív naživo vidět jeho práci. Né každý kdo o sobě tvrdí, že je odborník a že to umí, tak to skutečně umí. A až to budou dělat, tak stát nad nima a kecat jim do toho. Jsou to Vaše peníze, Vaše koupelna, takže bude, tak jak chcete Vy i kdyby měla být vana na stropě přidělaná vzůru nohama. Já koupil dlažbu v koupelny-jas.cz/... loni v červnu a měl jsem cca 20% slevu, takže jsem 2.000,-Kč ušetřil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.