Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám počítat, kolik spotřebujeme vody?

Od: adela30 odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,
na letošní dovolenou plánujeme si půjčit plachetnice u moře a jezdit s ní místo ubytování v hotelu. Jenže teď jsem zjistila, že vyhlédnutá plachetnice ve které by jsme strávili čas místo ubytování má nádrž na vodu - objem 200 litrů. Tak mě zajímá, jestli tyto plachetnice, které mají jen objem tolik vody, jestli jsou počítané jako obytné?! Mají tam i 3 lůžka, kuchyňku a tak dál, ale chtěla bych si nějak předem zpočítat výdaje a tak mě zajímá, kolikrát budu muset vodu při plavbě doplňovat? *nevi* Když vezmu v to, že když se jen rychle umeji (smeju ze sebe slanou vodu, namydlím se a spláchnu, žádné vyhřejvání, jak tomu říkám) tak kolik tak vody vypotřebuji? Ještě krát 3x? (Tříčlená rodina) - za den? Jeli by jsme na 14 dní a tak přemýšlím kolik tak máme počítat s výdaji za vodu a kolik vlastně stojí litr vody? :D.
PS: Mám teď takový nepříjemný pocit, že plachetnice není stavěná na to, aby se v ní ''bydlelo''? :(... Když má tak malou nádrž na vodu? Nebo to je normální?
Děkuji za odpověď :).

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

200 litrů na 14 dní vám vystačí na pití a přípravu jídla, ale rozhodně ne na sprchu. To byste museli vyřešit jinak, nebo doplňovat tak jednou za 2 dny ;)

adela30
hodnocení

Aha :(. Tak dekuji mockrat. Poohlednu se po necem jinem, nebo to vyresime uplne jinak :). Dekuji Vam za odpoved.

des*

Ta plachetnice má někde základnu na natankování vody,jinak bych to řešil zakotvením u kempu,pro kempisty je voda zadarmo,sprchy a záchody taky.

standam*
hodnocení

0x

adelo:

nevim jake jsou zkusenosti s plavbou na mori, predpokladam, ze se jedna o HR

neni to tak jednoduche jak to vypada! voda, doplneni je to posledni resp. to nejmensi (jak bylo napsano kemp ci vybavene molo)

staci zaparkovat u kempu a zajit na socialky natankovat (kanystrovat) nebo se zeptat na recepci vse lze, a cenu bych neresil

nevim jake jsou plany a zda je predem udelany scenar kde a jak se bude nocovat, vesmes kazde parkovani na molu je placene!

jinak bude nutne parkovat na volnem mori coz vyzaduje zkusenosti a ne kazdy den se to zadari (pocasi)

doporucuji i mensi stan, ale... kempovani mimo kemp je zakazane! pod pokutou

je nutne mit i pomocny motor! samozrejmosti je prukaz k rizeni plavidla, bud nas mezinarodni nebo HR prukaz

a podle typu prukazu neprekrocit/prekrocit vzdalenost od pevniny, nahlaseni a poplatek na kapitanatu

atd.

atd.

pokud je v planu se vzdy vracet na stejne misto a nocovat (misto kde byla plachetnice zapujcena) je to ta lepsi a bezpecnejsi volba

osobne mam zkusenosti s plavbou na mori, sice "jen" lod s motorem, ale opravdu voda je to posledni a da se sehnat vsude i u domorodcu, chce to naplanovat trasu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]