Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palubky z PVC

Od: mojmirbenes* odpovědí: 2 změna:

Koupil jsem si přede dvěma roky hnědé palubky z PVC a provedl jsem výměnu za staré dřevěné u našeho štítu v průčelí chaty. Asi po roční době se barva palubek postupně měnila na světle šedou až špinavě bílou a to v těch místecch, na které svítí jižní sluníčko.

Pokládám otázku, zda je možné vyblednutí barvy u palubek, které výrobce označuje jako odolné vůči UV záření.Jje to opravdu možné od sluníčka či snad od kyselých dešťů? Chata se nachází v blízkosti Libochovic v okrese Louny.

Děkuji za názor dr. Beneš

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Nevím, co jsou "palubky z PVC", ale změna barvy nemusí nutně znamenat poškození UV složkou světla, může jít o poškození teplem... Kyselý déšť by se na umělé hmotě tak brzy ´podepsat´ neměl...

BTW - vím, proč mám rád dřevo...

jvn®
hodnocení

0x

DObrý den jde o to jaké palubky vlastně máte...

Na strankách stasa.cz/... se píše že kašírované palubky mají dva druhy folie odolne UV zaření, na jednu je záruka 5(CLASSIC) a na druhou 10let(PRESTIGE)

Musíte na prodejce potažmo výrobce jak je to s těma vašima palubkama a zárukou.

Pokud jste koupil v baumarktech tak si od reklamace moc neslibujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]