Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyplnit místo po dřevěném prahu

Od: kubinec® odpovědí: 6 změna:

prosím o nejjednodušší a nepraktičtější radu jak vyplnit místo po dřevěném prahu? (srovnat to s výškou stávající beton. podlahy)

je to hluboké cca 3cm

mám to jednoduše zalít beton. potěrem až po ten asfalt co je pod těmi parketami? nebo mám tam vytvořit jakoby nějakou spáru mezi betonem a těmi parketami?

na místě kde je pouze beton přijde položit plovoučka a částečně bude zasahovat až pravě po ty parkety , kde bych použil přechodové lišty.

děkuji za rady

Jak vyplnit místo po dřevěném prahu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

ještě jedna fotka

Jak vyplnit místo po dřevěném prahu #2

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Odečti výšku plovoučky a zbytek dorovnej betonem, pak budeš mít rovinu mezi podlahami

santafreud*
hodnocení

0x
...to jsem nějak nepochopil, ale jestli jde o názor, ten bych, poslušně hlásím, měl...
Každá ta podlaha se bude hejbat trochu jinak (průhyb podlah) a vodorovnej opsun kvůli teplotě bude taky jinej, takže já bych to nevyplňoval ničím tvrdým, vymáznul bych to buď hodně šizenou maltou nebo nestavovanou maltou s tak 50% polystyrenu.
S tím, že přes to se něco položí a tohle vyplnění má být jenom nárazový můstek mezi dvěma posuny. Tepelně izolační a tvarově poddajný. Pohledově zbytečný a nosnost... no 3cm na prahu... kolik to musí unést, když si vydělím plochu stopy... 5kg?
santafreud*
...jo počkej - ty podlahy NEbudou stejně vysoko?
Tak to jsem nedělal, ale pokud použiješ přechodovou lištu, taky bych hlasoval pro tvrdej podklad, cementový potěr, aby se nehýbala zašlapováním. Ale nějaká elastická mezera mezi sousední podlahou a plastická mezera vůči podkladu by tam bejt měla... pro dokonalost díla a taky proto, aby se tak snadno neprokopírovala spára.
hodnocení

no právě, že bych chtěl pokud by to vyšlo, tak aby podlahy byly do všech místností v jedné rovině.

prahy nechci, chci jen ty lišty přechodové

jde mi jen o to zda mohu bez obav to místo po starém prahu a té díře zalít betonem, jen prostě ať je to místo srovnané as ať mohu pak na to položit kousek plovoučky

slonbonjohn*

V jednoduchosti je krása : viz. moje původní odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]