Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva HAMMERITE

Od: jonas® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenosti s barvou Hammerite přímo na rez. Opravdu není nutné rezavé železo před aplikací odrezit aspoň drátěným kartáčem? Jakou životnost má barva nanesená přímo na rez? Jaký je rozdíl mezi barvou Hammerite a Hammerite komaprim 2+1? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V minulosti jsem ji použil na disky na fiátku,potom jsem je používal i na ibize a celou dobu to bylo OK!

Jeden jsem zkusil tak jak to bylo,další 3 jsem pro sichra vzal ocelákem,ale nic moc.Bly hooodně špatné po původním nátěru či chromech nebo co nebyla ani známka a po natření to vdrželo až do doby než se mi ibiza ztratila,tj nějakejch 7-8 roků bez viditelné koroze!

des*

Použil jsem ji na nátěr rezavých vrat,anžto se mi je nechtělo odírat.Je to nanic,jen se rez zakryl a barva sloupala.Mimoto je drahá jak hrom.Zlatý suřík a fermežovka,vydrží nejmíň deset let.

hodnocení

2x

zkušenosti jsou dobré, ale pozorně čtěte návod, již si to nevybavuji ale nejhrubší rez je potřeba přebrousit (myslím si to), jemnější korozi můžete klidně ponechat. Prostě drobnější řípravu povrchu to chce.

tomasek*

Přesně tak - v návodu to myslím stejně píší, že se to (natíraný povrch) má vzít kartáčem... Jinak by se ta barva odlupovala i s kusy koroze... Ale barvu oné značky bych už nikdy nekoupil. Nepřijde mi, že by vydržela déle než barvy jiné... Např. na parapety (plechové) se skvěle osvědčil Luxol (ano, skutečně ten Luxol na dřevo) - sice barva hodně teče, musí se dát více vrstev, ale drží už řadu let a jako kdyby to člověk natíral loni...Např. na plot bych doporučil Industrol.

doplněno 30.04.12 13:10:

Jo a jednou jsem zkusil něco podobného - Antirezin. Výsledek mi přišel o dost lepší než u Hammerite. A cena byla nižší...

lidus*
hodnocení

0x

Barva je to dobrá, dejte dobrý pozor a čtěte výrobce, byli jsme v Bau...upozorněni, že stejná (naprosto stejná plechovka) o 400 levnější než originál -ovšem pokud nemáte lupu tak se to nedozvíte je vyrobena jiným výrobcem (tato konkrétně Polsko) a je to velký rozdíl v kvalitě.

xxxx*
hodnocení

0x
Antirezinu také dávám přednost než Hammeritu. Je levnější a drží dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]