Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat jak nejlépe přidělat trámek k cihlové zdi domu, chtěl bych stavět přístřešek, něco jako je na obrázku.
Je na to nějaký speciální vrut který by šel dát skrz trámek až do zdi?
je to klasická cihla nebo keramická dutinková cihla? Podle toho se zvolí typ hmoždiny a podle zatížení její velikost a průměr. Nemělo by tonjspíšležen na polystyrenu nebo vatě, ale přímo na pevné zdi.
Udělal bych to jako volné pokračování střechy,byl by normální spád,nedržel by se tam v zimě sníh,nezatékalo by tam.Trámy se spojí šrouby.
Udělal bych to jako des,
pokud ale jen na zeď, použil bych kombi šroub,
páč v případě zateplení (časem) prodložíte a je připraveno..
Jednak je to v tom odkaze a co vlastně máte proti hmoždinkám?Při správné montáži udrží tuny.Jinak ty šrouby durch.
Zdravím. Pokud se jedná o zeď garáže a bojíš se jít do hmoždiny a nebo chem. kotvy , tak tam dej normální šroubovici durch přes zeď. Velký podložky a je klid. Taky můžeš zevnitř garáže osekat trošku omítky podložku opřít o cihlu a zapravit sádrou. Vím že to není profi , ale udrží to asi nejvíc.
dobrý nápad, tohle by opravdu mělo být nespolehlivější, ta garáž nemá zase tak silné zdi takže nebude problém provrtat to skrz
Souhlasim se všemi příspěvky
Dělal jsem něco podbnýho, přístřešek 3x5 m (5m podél zdi, zeď 15cm) a vyřešil jsem to šroubovicí M14 skrz zeď. Zevnitř garáže jsem dal po celé délce úhelník (50x50x5 mm) a použil ho zárověň jako opěru pro polici. Zvenku garáže jsem dal mezi trám a zeď podložky z tvrdého dřeva tl. 2cm a rozměru dle výšky profilu nosného trámu, nasadil předvrtaný trám na šroubovice, podložky (Buldog 17x50 cca 7,-kč, kus + klasická podložka) a našrouboval samojistné matice.
Celek drží jako blázen a kdyby napadlo víc sněhu než obvykle a bál bych se že se mi trám hne, vždycky můžu přidat podpěry přišroubované přímo na zeď jak radil @frame .
Mám to už 4 roky a nehne se to ani o mm
Ještě se zeptám co by jste doporučili za krytinu je mi celkem jedno jestli průhlednou nebo ne, rozhoduje spíše cena.
Jedná se o rozměry šířka 4m, délka 5m.
Koukal jsem například na makrolon ale tam dělají desky v blbém rozměru 2,1x6 metrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.