Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přidělat trámek na zeď?

Od: stovi* odpovědí: 22 změna:

Chtěl bych se zeptat jak nejlépe přidělat trámek k cihlové zdi domu, chtěl bych stavět přístřešek, něco jako je na obrázku.

Je na to nějaký speciální vrut který by šel dát skrz trámek až do zdi?

Jak přidělat trámek na zeď?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Kotevní vruty nebo také turbošrouby jsou běžně ke koupi.Používají se ke kotvení rámů oken.,

JABRAKA

hodnocení

1x

je to klasická cihla nebo keramická dutinková cihla? Podle toho se zvolí typ hmoždiny a podle zatížení její velikost a průměr. Nemělo by tonjspíšležen na polystyrenu nebo vatě, ale přímo na pevné zdi.

des*

Udělal bych to jako volné pokračování střechy,byl by normální spád,nedržel by se tam v zimě sníh,nezatékalo by tam.Trámy se spojí šrouby.

repkin*

V tomhle případě to třeba jde, ale např. já chci dělat úplně stejnou, ale dům má přízení+1n.p.+půdu, takže střecha je ve výšce cca 7m. Takže mne to také zajímá. Ale konečně jsem narazil na přesný obrázek toho, co chci udělat. *frajer*

hodnocení

1x

Udělal bych to jako des,

pokud ale jen na zeď, použil bych kombi šroub,

eurofix.cz/...

páč v případě zateplení (časem) prodložíte a je připraveno..

stovi*
hodnocení

tyto kombi šrouby se montují přes klasickou hmoždinku?

des*

Jednak je to v tom odkaze a co vlastně máte proti hmoždinkám?Při správné montáži udrží tuny.Jinak ty šrouby durch.

stovi, ano hmoždinku, (zdali klasickou to nevím, páč hmoždiněk je mnoho, klasiky taky...)

frame*
hodnocení

1x

Možná budu vypadat jako posera, ale já jsem to udělal tak, že pod onen trámek (vazničku) jsem ke stěně ještě přišrouboval sloupky. Pokud má ten trámek třeba 80/120 - sloupky 80/80 nebo 80/80 a více.

des*

Jakýpak posera,už i ta jeptiška pravila:Jistota je jistota.

kejki
hodnocení

0x

Nebo tyčový šroub na chemickou kotvu, ale vše je na pevný podklad, ne na zateplení.

stovi*
hodnocení

je to klasická cihla bez zateplení, nejedná se přímo o zeď domu ale o zeď garáže takže pokračovat ve střeše nejde

des*

Což tedy ze snímku nebylo poznat ani náhodou.Použil bych ten kombišroub jak MCukrar,dobrý nápad,v katalogu jsou 20cm dlouhé,lepší delší jak už víme.

zakus*
hodnocení

0x

Osobně bych volil závitovou tyč a chem. kotvu.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud se jedná o zeď garáže a bojíš se jít do hmoždiny a nebo chem. kotvy , tak tam dej normální šroubovici durch přes zeď. Velký podložky a je klid. Taky můžeš zevnitř garáže osekat trošku omítky podložku opřít o cihlu a zapravit sádrou. Vím že to není profi , ale udrží to asi nejvíc.

stovi*
hodnocení

dobrý nápad, tohle by opravdu mělo být nespolehlivější, ta garáž nemá zase tak silné zdi takže nebude problém provrtat to skrz

jvn®

Souhlasim se všemi příspěvky :)

Dělal jsem něco podbnýho, přístřešek 3x5 m (5m podél zdi, zeď 15cm) a vyřešil jsem to šroubovicí M14 skrz zeď. Zevnitř garáže jsem dal po celé délce úhelník (50x50x5 mm) a použil ho zárověň jako opěru pro polici. Zvenku garáže jsem dal mezi trám a zeď podložky z tvrdého dřeva tl. 2cm a rozměru dle výšky profilu nosného trámu, nasadil předvrtaný trám na šroubovice, podložky (Buldog 17x50 cca 7,-kč, kus + klasická podložka) a našrouboval samojistné matice.

Celek drží jako blázen a kdyby napadlo víc sněhu než obvykle a bál bych se že se mi trám hne, vždycky můžu přidat podpěry přišroubované přímo na zeď jak radil @frame .

Mám to už 4 roky a nehne se to ani o mm :)

stovi*
hodnocení

Ještě se zeptám co by jste doporučili za krytinu je mi celkem jedno jestli průhlednou nebo ne, rozhoduje spíše cena.

Jedná se o rozměry šířka 4m, délka 5m.

Koukal jsem například na makrolon ale tam dělají desky v blbém rozměru 2,1x6 metrů.

des*
stovi*
hodnocení

to by bylo dobry ale asi se nedostanu na ten spád nad 15 °

pawel

poradite mi prosim co dat mez ten vodorovny tram a zed? Nejakou izolaci nebo na

primo?

Dekuji

Pavle, to je podle toho, jak budete izolavat barák. V tomto místě bych dal desky EPS 100F nebo pruh XPS. Je třeba více info od Vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma turbošrouby

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]