Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit se správným vedením odpadu od pračky, kterou mám v kuchyňské linkce ve vzdálenosti cca 2,5 metru od odpadu - napojuje se do sifonu od dřezu. Občas se totiž stává, že se po vyprání (někdy s odstupem až několika hodin) objevuje v bubnu pračky špinavá voda z praní. Nyní si chci pořídit novou pračku, tak bych se rád problému zbavil.
Pro snadnější popis viz nákres (modře - hadice od pračky vede za pračkou a pod linkou, červeně - odpad od dřezu). Na cestě tedy vzniká několik "sifonů", což vím, že není ideální, zároveň jsem ale dodržel dostatečnou výšku (hned za pračkou), aby voda samovolně neodtékala z pračky; potom by měl následovat spád do odpadu, jenže vyústění do odpadu pod dřezem mám ve výšce cca 50 cm, poté následuje další sifon na cestě - ten malý dřezový.
Myslíte, že je chyba ve staré pračce (16 let), která někdy vodu nedokáže odčerpat až do odpadu (voda zůstáne v hadici pod linkou a nějakým náhodným vlivem se někdy vrátí do pračky)? Vyřešili byste vedení odpadní hadice jinak? Předem díky.
Chyba je v tom,že s hadicí jdete na zem a potom do vrchu do sifonu.Musíte jít s hadicí u pračky nahoru,obyčejně je na hadici takový ohyb,potom s mírným spádem až do sifonu...Pokud to takhle "opravíte"bude to vpořádku.
to je právě ten problém :/ Místo na hadici mám jen pod linkou, za ní není místo (skříňky jsou přímo na zdi)
tomu bych se právě chtěl vyhnout...
A co třeba vynechat to zatočení za pračkou a vézt hadici rovnou dolu na podlahu a vytáhnout ji na doporučenou výšku až před napojením do odpadu? Stejně ji tam už teď zvedám. Jedinné negativum co mě u takového řešení napadá je, že při napouštění pračky se zaplní vodou hadice na podlaze.
Zdravím. Pokud tu odpadní hadici povedeš za pračkou nahoru do větší výšky ( tam ji uchytíš do originál kolínka a hned svedeš dolů ) než je napojena na odpad u dřezu nemělo by to nic dělat. Pokud ti propustí čerpadlo , tak jenom to minimum vody co je ve stoupání hadice za pračkou. Problémy bývají u napojení na sifon. Tam by mělo být kolínko otočený nahoru. Také se stává , že je ucpaný odpad a sloupec vody v sifonu je vyšší a vtéká do odbočky k pračce ( myčce). Hodně zdaru
Tak už jsem na to přišel, odpojil jsem hadici u pračky a když vypustím vodu z dřezu, sifon pod ním to asi nepobere a poměrně dost vody se dostane do odpadní hadice pračky (zelená vlevo). Napadají mě tři možnosti:
- možná stačí pročistit sifon
- nebo bych mohl hadici přepojit třeba k té druhé zelené vpravo (odpad z myčky), udělat tam nějakou "rozdvojku". Tím bych ale obešel sifon a odpad by nebyl zavzdušněný. Byl by to problém?
- zvednou hadici před napojením nad sifonem o dost výš, aby voda ze dřezu ten ostrý úhel nepřekonala. Tím ale vytvořím již druhé zvednutí do výšky (jedno mám hned za pračkou - viz obrázek výše) a to nevím, jestli by čerpadlo z pračky utáhlo
- předelat celý divoký systém odpadu pod dřezem, ale jak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.