Nejste přihlášen/a.
Jaké máte zkušenosti se sklokeramickou deskou?Já mám nyní plyn, ale do nové kuchyně bych radši sklokeramiku.U plynu mi vadí ta špína,která nejde očistit z těch podstavců kovových(nevím jak to mám nazvat)pod hrnci.
Ale moje máma má sklokeramiku a pořát na to nadává, taď se jí to rozbilo-odchlípl se ji jeden roh tý desky a opravář jí řekl, že dávala větší hrnce na protistranu než je oynačení plotýnky.To znamená,že musí vařit jen na stejně velkých hrncích?Jsme velká rodina a bez větších hrnců se to v neděli neobejde.
Díky.E.
Mám taky sklokeramiku a jsem spokojená, na čištění připálenin je k ní speciální škrabka , takže pořád vypadá jako nová, hned se rozehřeje nemusí se čekat jako u elektrického sporáku , mohu posoudit všechny typy, měla jsem plyn, elktriku , ale sklokeramika je nejčistší a nejlepší a řekla bych , že i nejvíc šetří energie, nejhorší mi přijde plyn, pořád od něj bylo všechno v okolí zadehtované nebo co to je.
Hrnce používám tak , aby zbytečně neunikalo teplo , ale větší určitě nemůžou vadit .Podle mne spíš ta deska byla špatně zabudovaná tzn. nebyly v rovnováze a na jedné straně na ni působil větší tlak a proto to odchlíplo a ne kvůli hrncům.
Ráda bych poznala onoho opraváře! Mám sklokeramickou desku zhruba 5 let, nabyl s ní nikdy žádný problém, jsem s ní naprosto spokojená. Je tedy pravda, že si na ní člověk musí zvyknout, teď už bych nemněnila. Super věc na sklokeramické desce je ukazatel zbytkového tepla. Takže já bych se za ní přimlouvala.
jj, ale né 4 plotny indukce!
to pak by jste si musela pořídit i nové hrnce(vhodné na indukční vaření)!
tak raději napůl- 2xindukce, 2x hi-light zona
Řešil jsem to zrovna nedávno a když indukce, tak úplná. Hrnce vhodné na indukční vaření se dají sehnat za slušnou cenu a nemusí být ani značkové.
doplněno 28.10.08 17:36:Pokud vezmete cenu nových hrnců vůči ceně desky, nemá cenu uvažovat o polovičatém řešení. Ale je to skutečně jen můj názor. Zatím jsem ale přesvědčen, že jsem udělal dobře.
Zdravím. Já osobně bych sklokeramiku doporučoval. Máme ji přes deset let (MORA-elex-turbo) a jsme s ni velice spokojení.Každoročně se na ni vaří v padesátilitrovém hrnci zabijačka a nic se s ni nestalo. Ale samozřejmě je lepší,když průměr hrnce odpovídá průměru plotýnky. Co neděláme,je to,že jsme vyloučili hliníkové nádobí,proto že to trvá o poznání déle,než se voda zavaří.A taky bych doporučoval sporák dát do roviny a to nejen kvůli těstu v troubě.
Krásné vaření přeje Pavel
Manželka by nic jiného než sklokeramickou (s dotykovým ovládáním) nechtěla. Je fakt, že esteticky je nesrovnatelný - dá se to krásně vyčistit a nemusí se čistit žádný ošahaný čudlíky.
Jenom třeba moje maminka, když si to pořídila, tak zjistila, že na tom nemůže vařit se starýma hrncema, který nemají zcela rovné dno. Technické problémy jsme zatím s deskama neměli žádné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.