Nejste přihlášen/a.
dobry vecer potrebovala bych poradit ci si dat zumpu nebo cisticku odpadu a vcem jsou vyhodne dekyji
klasické žumpy s přepadem už se dnes myslím ani nestavějí a nepovolují. K novostavbě musíte mít napojení na kanalizaci nebo nádrž na kaly s potřeobu občasného odvozu kalů (hovnocucem). Váš dotaz bych směroval na obec nebo na příslušný stavební úřad. Samotná čistička bude jistě nákladnější na výstavbu, a žumpa se zase vyváží podle toho jak rychle se naplní.
Řešíte novostavbu? Tak info vám podá stavební úřad. Je na něm co vám povolí.
Řešíte výměnu staré žumpy nebo septiku? Tam povolení nepotřebujete a šla bch do žumpy. U starých žump či septiků byly vždy přepady s trativodem, ty bych zachovala ( i když se to nesmí) a ve finále by náklady na provoz byly levnější než u čističky.
K čističce potřebujete dovést přívod elektřiny, v pořizovací ceně oproti jímce až tak velký rozdíl není.
Zdraví. V prvém případě bych dal dotaz na obec , co mi povolí. ( pokud to není rekonstrukce. ) Co se týče otázky financí , tak to těžko radít. Výkop v zemi musí být pro obě varianty. Pořizovací cena je u čističky o něco větší . Tam záleží také na velikosti , počtu osob a samozřejmě na kvalitě (značce) .ˇSeptik se dá pořídit za pár korun. Já se třeba potřebuji teď jednoho zbavit. Je na 20 m3 a nabízím ho za litr rumu . Může být i vybetonovaný , nebo nějaký starý kotel z fabriky.Kotel z nákladního auta na PHM - 12m3 Viděl jsem už všelicos. Co se týče provozu septik se musí vyvážet - podle velikosti a spotřeby vody. Podívej se na vodoměr , kolik natočíš měsíčně. Správně by měl být septik nepropustný . Čistička potřebuje přívod elektřiny a vzduchu z kompresoru . Hodně zdaru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.