Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit ruční pumpu lakované železo?

Od: vseumel odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jak opravit ruční pumpu, lakované železo, kruhová příruba. Do pumpy naliju vodu a tu samou vždy vypumpuji. Vždycky si to odfoukne a mě to připadá, jako když je tam někdě vzduch, protože to netáhne./akorát po dobu, kdy tam je nalitá voda/. Pumpa už mi nepumpuje od loňského podzimu. Známý, co to instaloval už nežije a tak se nemám na koho obrátit. Pokud někdo poradí, budu moc ráda. Děkuji!/Jsem z Prostějova/

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

endyfrog*
hodnocení

2x

Myslym že by to mohl dělat sací koš běžná věc bude zarezlý a tudíž nenasaje vodu to co tam nalejete tak vytáhnete může být jen seklý nebo těsnění špatné určitě bych hledal první závadu tam a pak jinde v pumpě ale pokud pumpa vydá co nalejete nevydím jinou závadu

hodnocení

2x

Ono nejde ani tak o to, nalít vodu do pumpy, jako spíš o zavodnění sacího potrubí. Tedy té trubky, která vede od pumpy dolů do vody. Základním předpokladem úspěchu je funkční zpětná klapka - ta je na konci sací trubky v sacím koši, pokud ta nefunguje, nalitá voda vyteče do studny a nic se neděje - pumpujete naprázdno. Podstatný je také stav těsnění pístu, pokud se pumpa déle nepoužívala, může těsnění seschnout (bývá kožené) a pak pumpa nesaje.

vseumel
hodnocení

Děkuji Vám za rady. Vyzkouším. Je to možné asi rok jsem s pumpou nepumpovala. Přeji Vám krásný den!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]