Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit chlupy z vypraného prádla

Od: cisticviktor odpovědí: 6 změna:

Zdravim rádce. Potřebuji poradit, jak nejlépe před žehlením odstranit drobné "nečistoty" např. z tmavé mikiny, trička apod. Jedná se o chloupky, vlasy a takové ty drobné nečistoty, nachytané asi během praní z jiného prádla.

Nechci slyšet nic o gumových válečcích, které přejížděním po prádle na sebe nabalí veškerou nečistotu a pak je stačí jen opláchnout pod tekoucí vodou. To jsem dnes několik hodin zkoušel, a naprosto bez výsledku. Letěly do popelnice všechny, i ty ještě nerozbalený. Tričko taky. Ještě teď se mi vztekem ježí zbytky vlasů.

Takže existuje nějaký rozumný způsob či prostředek, jak tenhle problém vyřešit bez několikahodinové marné snahy a bez ztráty nervů?

Babo, raď!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Určitě před praním si vytřídím prádlo a kde mám podezření, že pouští chlupy, tak ho peru zvlášť - třeba jenom v ruce, když toho nemám víc. A když přeci jenom se mi na něco nachytají chlupy (mám kocoura), tak moje rada je: použít mokrou ruku. To je nejlepší způsob, jak se toho nežádoucího zbavit. A možná by i pomohlo častěji čistit odtokové sítko, aby voda při máchání rychleji odtékala i s tou nečistotou. Jo a ještě suché triko před čistěním pořádně z okna vyklepat. :)

Já to děšlám jako Lidka. Ale tmavší trika a ponožky peru naruby. ;) Prý je dobré do pračky k prádlu dát houbu na mytí, nebo plátek molitanu. Ten chlupy posbírá. *jasne* Také, není váleček jako váleček. Některé člověk musí odmotat, některé opláchnout. Dá se tako posbírat šurvajs lepicí páskou, třeba izolepou namotanou na ruce. *jasne* Ale když se do prádla, zvláště pak tmavého dostane papírový kapesník, je to zoufalství.*zed*

poiu*
hodnocení

0x

Také zdravím, sice nejsem baba, ale pokusím se poradit. *smich*

Ano, lepicí válečky u mě také neuspěly. Docela zabírá červený kartáč, i když ani to není 100%.

Jak odstranit chlupy z vypraného prádla

hahanaj*
hodnocení

0x

Nejlépe bude před praním prádlo vždy dobře vyklepat -a nastavit dostatečné máchání- nestává se mi ,že bych měla po vyprání na prádle nějaké nečistoty,abych je musela odstraňovat

uska*
hodnocení

0x

Tmavé prádlo před vložením do pračky obrátit naruby, v případě potřeby zvolit ještě jedno máchání navíc a osvědčilo se mi na takové prádlo použít gel místo pracího prášku. Pak jsou tmavá trička jak nová.

des*

Moje stará manželka,používá AVIVÁŽ,jí vyprané prádlo žádné příměsi neobsahuje,všechno odteče se špínou.Fakt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]