Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s trvalým pobytem

Od: lenkan* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,mám problem s přihlašením trvalého pobytu.musela jsem se s moji dcerou odstehovat z mista kde jsme dosud byly a je ted problem že majitelka bytu ve kterém jsme ted v podnájmu nesouhlasí s trvalým pobytem na tomto bytě.mám problem ze jsem ted i ve finanční tísni a potřebuju si na sociálním úřadě požádat o přídavky atd a potřebuju k tomu trvalý pobyt.na byvale adrese je problem s tim ze je to byt meho bývalého přítele který tam ma své "děti" 22 let a 25 let kteří dělají jen a jen problemy nájem nam neplatili atd a bohužel na přídavky podle stare odresy nemam narok jelikoz se započítavají všechny osoby ktere ziji na udane adrese.prosim poradte mi jak na nahlášení mého noveho trvalého pobytu,pokud se nepletu jde jen o evidenční věc a vše jako že nevlastním byt je podchyceno ájemní smlouvou ...fakt jsem zoufalá,moje dcera má 17 měsíců a ja jsem bez peněz...strašně moc bych Vám byla vděčná za Vaši odpověď .Lenka N

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamamba*
hodnocení

4x

Dobrý den, pokud Váš současný prnájem není v bytě družstevním, ale v bytě v soukromém vlastnictví, pak souhlas pronajímatele ani nepotřebujete. Pokud se jedná o vztah nájemce-podnájemník v družstevním bytě, máte smůlu, pokud majitelku nepřesvědčíte.

doplněno 27.04.12 21:01:

Raději si najděte bydlení s možností se přihlásit k trv.pobytu, protože se připravuje novelizace zákona o evidenci obyvatel, existuje návrh zákona, že přihlášená na ohlašovně k trv. pobytu budete moci být jen 6 měsíců a to se správním poplatkem tisíc korun, aby se zamezilo lidem s exekucemi hlásit se hromadně na ohlašovny k trv. pobytu, jak tomu je v současné době.

hoummy*
hodnocení

2x

Zkuste to jít nahlásit na městský úřad, ať vám tam dají trvalý pobyt a bude vám pošta, i to ostatní chodit na úřad.

lidka*
hodnocení

2x

Lenko, vidím jenom jedno řešení. Zkuste se ale nejdříve zeptat na sociálce, jestli můžete žádat o dávky, pokud budete mít trvalý pobyt na ohlašovně úřadu. Jestli vám to potvrdí, tak by musel bývalý přítel - pokud je majitelem bytu - požádat o zrušení trvalého pobytu vám i dceři ve správním řízení na ohlašovně. Ale toto správní řízení bude trvat asi 1 - 2 měsíce. S tím musíte počítat. V každém případě si vezměte na sociálku i podnájemní smlouvu, podle které bydlíte v katastru, kde žádáte o dávky. V případě, že by to takto nešlo, potom už nezbývá nic jiného, než přesvědčit majitelku bytu, že s vaším trvalým pobytem nebudou žádné problémy. Ale to asi bude velice těžké. Spíš bych vsadila na to první řešení. Také by bylo možné se domluvit s jiným majitelem, který by vám i bez nájemní smlouvy umožnil trvalý pobyt v jeho nemovitosti, i když budete fakticky bydlet v podnájmu jinde. Podobných případů je zde často diskutováno, ať už s tím, že se majitelé nemovitosti brání umožnit trvalý pobyt a nebo je to obava z exekucí, kdy třeba i rodiče by rádi odhlásili nezdárného potomka. *tuc*

doplněno 27.04.12 13:48:

Hoummy - paní se sama nemůže přihlásit na ohlašovně - to už zde bylo mnohokrát řečeno. *stop*

lenkan*
hodnocení

jéééé děkuji Vám moc všem za vaše odpovědi :) hned je mi lip...snad to nějak půjde...:)děkuji móóóóóóóóckrát ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]