Nejste přihlášen/a.
Dobry den, chtela bych se zeptat, jak slozite je stukovani (s pouzitim perlinky) pro laika. Renovujeme obyvaci pokoj ve starsim RD a nikdy jsme takovou praci nedelali. Myslite ze je lepsi poyvat si profesionala, nebo to zvladneme sami?Plocha je ale dost velka, zdi = 50m2. Dekuju za radu. Sarka
Já jsem se to taky učil sám. Hlavně se nesmíte bát. Zkuste si nejdřív menší plachu a uvidíte, jak vám to půjde. Sádrová stěrka/omítka je asi nejsnažší na aplikaci a hlavně se dá přebrousit brusnou síťkou, pokud budou nerovnosti. Cemix a Roko ji mají za slušnou cenu okolo 200 za pytel.
Štukování s použitím perlinky?To snad ne,perlinka se nedává do štuku ale do lepidla ,(správně fasádní armovací mřížka)Pokud jste to nedělali jak je tu psáno,zkusit si to nekde v dílně nebo tak nějak a dle toho postupovat.Vapdá to jednoduše ale zas tak jednoduché to není!
PS odkud jste,že bych to udělal.
doplněno 27.04.12 16:09:Hmm já JH.
Spatne jsem se vyjadrila, vim ze perlinka se dava do lepidla...ale pak se to musi jeste stukovat ne? Prave resim jetli to vubec delat, nebo budes tacit premalovat. Meli jsme totiz na stenach tapety, ktere jsme odstranili a chceme to vymalovat. Jenze na stene zustalo docela dost stare omitky, ktera nejde moc oskrabat, ani umyt. Jinak ty zdi nejsou nijak moc drsne nebo nerovne...tak jestli by to stukovani nebylo zbytecne (drahe).
Jsem od Brna...
A jak to teda vypadá pod těma tapetama? nestačilo by jen rovnou naštukovat?dejte nějaké fota aby se snáze poradilo.
Ahoj,tohle je zed po skrabani spachtli?Mozna jestli by nestacilo zbrousit,trochu pospravit sterkou?Jake jsou ty nerovnosti?Treba sloupla jen jedna vrstva malby a tak?Hele,delam ted to same,pred malovanim.Oskrabala jsem na mokro,suche zabrousila,mrizkou + smirglem,rozmyt mazlavym mydlem zbytky barev,napenetrovala,pospravila,znovu jemne preprusila,odprasnit a znovu poradne penetraci.alespn takto jsem to delala ja a zacinam malovat.Davat celou sterku by prislo moc penez.uvadeji v navode,ze spotreba na 1m2 je az 2kg sterky.Treba 5kg Remalu steky stoji 160kc u nas.ja jsem nedavala po celem,ale proste jsem to misty srovnala.Na vasi fotce nerozeznam jake nerovnosti mate,jestli je ptreba stukovat cele.ale spis me to prijde jen na opravu.
Nic těžkého to není, pokud jste to alespoň viděli, záleží, jak jste šikovní. Já jsem to viděl tisíckrát, dělal stokrát a přesto to nikdy neudělám podle svých představ. Chce to mít "v ruce" , cit pro to, kolik nabrat, jakou vrstvu natáhnout. Pokud by mi šlo o obytnou místnost a ne jen o dílnu, garáž, nebo nějaký malý kousek, bral bych profesionála.
Priklanim se k nazorunechat si udelat prof.Legrace to neneni na poprve.Ja treba jsem nynyi vyrovnavala zdi sterkou a neni to legrace,kdyz to clovek dela prve.ale váse plany jsou daleko narocnejsi na provedeniNez se nervovat a pak neco zkazit,muze opadat,co ja vim...0m2 pro zednika neni nic velkeho,jde spis o to sehnat nekoho natak male mnozstvi.Co nejaky duchodce melouchem v okoli?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.