Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,do studny jsem již koupil čerpadlo a ted ještě sháním druhé do nádrže co mám za čov. Nádrž je umístěna v horní oblasti pozemku a plocha ve svahu,výškový rozdíl takřka minimální.,chtěl bych čerpadlo na 230v,a abych mohl mít cca 30m hadici.jedná se mi o to,že nevím zda jsou čerpadla typu gardena a spol vhodná k přečerpávání vody z čov.Do nádrže mi jkeště přitéká deštová voda,Chci tou vodou jen kropit trávník,nic víc.Uvažoval jsem i o zavl.systému,ale zase si nejsem jistý jestli by to čerpadlo bylo pro tuto tekutinu vhodné.Můžete mi,pokud víte,poradit s typem nebo značkou čerpadla?Nemusí být ponorné,klidně i zahradní které jen na zimu schovám.Mám u nádržě postavenou malou skřínku,kde by se čerpadlo dalo schovat přes sezonu.Díky Honza.
Do ČOVky bych dal asi kalovku. Otázka je, jestli pak voda z ČOV, kterou budete zalévat neprosákne do spodní vody a nevrátí se Vám tak do studny s pitnou vodou.
Dobrý den,nejedná se o čovku ale o nádrž za čovkou.kalové čerpadlo mi na takovou délku hadice nevyhovuje.Ze studny bereme vodu jen pro zahradu a okolo domu,máme ji v ní málo. V domě máme obecní.Celý projekt na čov byl navržen i schválen na zalévání zahrady,každoročně dáváme vzorky do laboratoře, v tom problém není,jen v tom,jaký druh čerpadla použít,Líbilo se mi od gardeny(nebo podobné)takové zahradní které nasadíte mezi sací a výtlačnou hadici,zalejete a stříkáte. nebo komplet zavlažovací automat,ale otázka je zda ta voda která bude obsahovat nějaké prvky,nezničí to čerpadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.