Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit plísně na dřevu?

Od: vesi* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, koupil sem latě na střechu a nechal je složené v garáži. Po cca třech měsících jsem se na ně koukl a jsou pokryté vrstvou plísně :( Vyndal sem je ven, rozložil a nechávám vyschnout...Pak je oškrábu od plísně a řeším, jakou chemii na ně použít, abych zlikvidoval houbu, která tam zůstane a zabránil jejímu dalšímu šíření? V místních stavebninách mají klasický zelený přípavek od Soudalu, ten je jako ochrana proti plísni atd. ale zahubí i tu stávající? Máte nějakou zkušenost s řešením tohoto problému? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

ja mam, koupil jsem SAVO proti plisnim (5-10l) baleni dle mnozstvi a pak Bochemit

plisen odstranis (nanasej stetcem) a zahnedle casti take

to to je 100%, take jsem skladoval v garazi a pak odstranoval

vesi*
hodnocení

hmm, Savo proti plísním to je dobrej nápad! a ten bochemit to je podle všeho ta zelená/modrá impregnační látka super. Vyzkouším to tedy tak. Používal si to savo na úplně vyschlé dřevo a nebo tak jak to je a nechat vyschnout až potom?

standam*

Bochemit je i transparentni, SAVO jsem daval i na "suche" i "mokre"...suche je az ze susarny :)

SAVO jsem pouzil i na drevo, ktere bylo 3 tydny cerstve narezane a uz chytalo plisen, jen spatne skladovane

doplněno 25.04.12 20:44:

ja takto resil na1" prkna, late jsem si nechal napustit uz na pile, to jen do budoucna

vesi*
hodnocení

Díky moc za tipy, zítra začnu řešit;)

standa1*

savo do postřikovače,postříkat,nechat uschnout a potom pro jistotu tím zeleným penetrátem proti plísni ;)

jendavolny
hodnocení

0x

Hej chlapi, měl sem podobný problém se dřevem. Použil jsem savo, ale to moc nezabralo :/. Ale jsem narazil na jeden produkt, myslím že se menoval něják jako holz weiss, nebo ták nějak a zabralo to hned a nebyl drahý... což sem čuměl jako puk. Oproti Bochemitu nebo Savu je levnější. Snad moje rada pomůže, Jenda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]