Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zakoupil jsem sporák, který byl původně stavený na lahev. Nyní jsou přendány trysky (číslo 100) a zapojen skrze novou trubku splňující Českou normu. Vše je celkem v pořádku. Plyn neutíká a krásně hoří.
Bohužel ho nemohu nastavit tak, aby pokud voličem navolím nejmenší plamen, tak oheň nechcípl. Původně jsem měl sporák s regulátorem, ale to bylo zřejmě jen kůli svítíplynu. Této problematice až tak nerozumím. Ohledně zapojení to až tak není problém, ale nyní potřebuji radu.
Jaké jsou správné trysky na plyn přicházecící z hlavního vedení panelového domu. Je zapotřebí opět onoho regulátoru.
Snižování průtoku vzduchu (ani jeho zvýšení) nepomáhá tak, aby oheň nezhasl. Plamen je modrý s karjní světle modrým lemem. Občas a to krátkodobě, hoří žlutě, ale opravu jen krátkodobě (cca setiny sekundy- zle vidět pouze přeskočení)
Budu Vám velmi vděčen za rady.
cislo 100, myslis 1mm tryska
hele, dle vyrobce sporaku a vykonu horaku musis dat i trysky, takze vyrobce a vykon podle toho kup trysky na ZP
Díky moc za první echo. Označení trysky je 100, tedy zřejmě to bude asi 1 mm, což absolutně netuším.Typ sporáku je zřejmě MORA 2120 E či obdobný. Bohužel, nebyl mi předán návod, kde by tato informace určitě byla
On by se ale ten plamen v poloze "sporo" měl nechat regulovat v regulačních ventilech sporáku. Některé sporáky Mora to měly řešené tak, že po sejmutí (stažení) knoflíku příslušného hořáku byl v duté hřídeli přístupný šroub (zapuštěný hlouběji), kterým se velikost plamene "sporo" dala nastavit. Nastavit se má tak, aby plamen ani při rychlém ztlumení nezhasínal.
potvrzuji, že tam je, ale bohužel plamen nejde zkrotit uplně na minumum. Myslím si, že mám moc velké trysky. ŠROUB jsem zašrouboval uplně dovnit (na max) ale rozdíl je minimální. U jednoho hořáku to zafungovalo, ale i tak je plamínek velmi malý. U ostatních vždy chcípne.
Moc mi tvůj návod pomohl . Děkuju Ti.
Tak Vám děkuji i vše ostatním za spolupráci a přeji pěkný den.
Jedině zkusit jeden z ventilů rozebrat (vyšroubovat červík z boku očné části ventilu), jestli není otvor sporo zanesen starým mazivem. Co pamatuji tak to sporo šlo vyregulovat téměř na plný plamen (Mora210), neměl by s tím být takový problém jesli je plamen jinak dobrý. Otázka dále je, čím namazat vyčištěný ventil, aby se netočil na sucho. Plynaři mají prý nějaké mazivo na bázi loje (snad). Já jsem používal trochu obyč. vazelíny - olej nesmí přijít na kyslík, s plynem to, zdá se, nic nedělá.
Jo a plamen má být modrý s jasně ohraničeným jádrem. neohraničené jádro a barva do žluta značí nedostatek vzduchu, přebytek vzduchu plamen zkracuje i když zůstává modrý. Regulační šroub vzduchu býval v tělese hořáku blízko trysky. Nepodaří-li se jím nastavit optimální spalování, jsou trysky pro jiný druh plynu (nebo tlak?). Krátkodobé žluté záblesky způsobuje prach z potrubí a nemají tedy na proces spalování významný vliv.
Zdravím . Trysky 130 , 100 , 80. podle velikosti hořáku . Můžeš je mít i znečištěné . Velikost plamene se štěluje po sejmutí knoflíku šroubovákem uvnitř hřídele. Dále červený plamen chudá směs , zelený bohatá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.