Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v bytě budeme pokládat novou podlahu ( VINYL ). Nyní tam je koberec a pod ním betonová podlaha, napadlo mě, že bych místo srovnání betonu položil OSB desky - nebo něco jiného? A na ty nalepil vinylovou podlahu - myslím, že by to bylo lepší na chůzi a trochu teplejší. Prosil bych o radu, zda je toto možné a co k tomu bude vše potřeba, aby se desky nějak nevrývali do podlahy... vinyl má jen 2mm? Děkuji za informace.
Dá se říci,že vinylové lamely jsou o dost odolnější,jako laminátové podlahy.Jsou vyrobeny ze směsi málo měkčeného PVC(oproti linu)s vinylovým kopolymerem,jsou tvořeny několika vrstvami a poslední je PUR lak,který vytváří tvrdou,asi 0,3 mm silnou vrstvičku s desénem.Dnes jsou i desky tvořeny stejně jako plovoučka z lamina,deskami se zámkem,které se nemusí lepit.Tloušťka lamely je kolem 6 mm.
JABRAKA
Jsou to lamely: délka 1219mm x šíře 203mm a tloušťce 2mm. O kročejový útlum mi nejde, spíš jsem myslel, že by to bylo příjemnější, něž kdyby byly přímo na betonu...
Když bys ty lamely chtěl na něco lepit,tak rozhodně ne na OSB.Jejich povrch není příliš pevný a dostatečně hladký.ale neznám žádný typ,2 mm silný.U těchto podlah je zaručen i dostetečný odstup kročejového hluku.I pokud je na podklad nelepíš.Pokud jsou nalepeny,je potřeba hladký a perfektně rovný podklad,je ideální anhydrit a pokud desky,tak sádrovlákno.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.