Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám plastové okno ve sklepě (nevytápěný). Montáž svépomocí. O víkendu (mráz v noci cca -20) jsem ráno přišel k oknu a okno bylo zevnitř lehce omrzlé ve spodní části, tam, kde se občas okna orosí.
Okno je odsud: abc-fenster.de/...
Montáž - na turbošrouby, parotěsná + paropropustná páska, PUR pěna. Napadá mě, jestli tím, jak je ten prostor nevytápěn, tak teplota na vnitřní straně skel u distančního rámečku prostě klesla pod bod mrazu. Distanční rámeček je z kovu. Je to vadným oknem, nebo při podmínkách jako byly tyto se může omrznutí objevit na kterémkoliv okně?
Koupil jsem jedno na zkoušku, aby se projevily přes zimu případné problémy.
Dokáže někdo poradit, čím by to mohlo být způsobeno?
Děkuji
Pavel
Ne, není to vadným oknem.
Pokud máte okno v nevytápěném sklepě..a nastanou "vhodné" podmínky, tedy vnitřní vysoká vlhkost a nízká teplota, plus velký mráz venku, pak se to stát samozřejmě může..
To za jakých podmínek se to přesně stane lze v podstatě vypočítat...
V podstatě tato situace může nastat při -20stC venku, +4stC ve sklepě...a RV 80%...pokud okna mají Ug=1,1-1,2..
Děkuji za odpovědi.
Ve sklepě, i přesto že není vytápěný, rozhodně není mráz. Spíš se kloním k tomu, že tam bude pár stupňů nad nulou. Můžu zkusit, pokud budu očekávat opět takto silné mrazy, dát teploměr a vlhkoměr přímo k oknu, zda-li se budou blížit k hodnotám, které jste tu napsal. Ug je 1,1.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.