Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat množstvý barvy

Od: matysek30 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit,chci překvapit manžela a vymalovat,délka místnosti je 5metrů,šířka 3metry 25cm,tak jsem pochopila že to musím vynásobit každé dvakrát,a délka od stropu k zemi je 2metry 65cm no a ted nechápu jak se mám dopočítat k tomu kolik barvy potřebuji.A ještě bych potřebovala poradit nějaký typ na nátěr,jestli primalex nebo něco jiného,budu malovat do světlonce fialové.děkuji za radu

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

5 x 2,65 = 13,25... 3,25 x 2,65 = 8,6125... To vše dvakrát - 43,725... Plus strop 15,75... Celkem 59,475, zaokrouhleně 60 sqm... Při ředpokládaných dvou vrstvách tedy cca 120 metrů čtvečných...

Každá barva má jinou vydatnost a ta je uvedena na štítku nádoby... Vzhledem k poněkud netradičnímu odstínu doporučuju koupit alespoň 10 % navíc (je k vzteku, když barva na kousek místnosti nevyjde :))...

A jakou barvu? - já preferuju Primalex (Polar), mám ale vymalováno i Duluxem... Jakákoli akrylátová barva je dobrá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]