Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup KB bloků v polsku

Od: martinlb* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, potřebuju koupit KB bloky,ale u nás se mě zdají předražené cca 55 kč za základní jednostraně štípanou tvárnici, nevíte jak je to cenově a kvalito v Polsku? Dík za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Jó, ušetřit na základním materiálu pro stavbu se vyplatí! Navíc je všeobecně známo že levné polské výrobky mají mimořádnou kvalitu a trvanlivost.

martinlb*
hodnocení

Já si právě také myslím,že na tom neušetřím ale chtěl jse zkusit jaký jsou ohlasy. Samozdřejmě něco stojí doprava ,čas atd. Navíc radši podpořím českou firmu než polskou.

repkin*
hodnocení

0x

Ku*** v Polsku bych si nekoupil ani igelitovej sáček na housky, natož cokoliv podstatnýho na stavbu baráku, rovnou si polívku osolte posypovou solí. *zed**bzum*

Vážený pane ,asi jste nebyl nikdy v Polsku.Jinak by jste toto nenapsal.Například český rockwool je lepší než polský?A knauf,hebel apod.Taky je kvalita u nás lepší? Je to stejné ,jako polské plastové okna.Už se to tady probíralo 1000x. Já mám osobní zkušenost s ostravkou firmou ( nebudu ji jmenovat ,at mě nedá k soudu *smich* ),které vyrábí SVOJE české okna,akorát zapomněla dodat ,že z polkého materiálu.Ale ten pocit,že si koupím České okna a né Polské šmejdy ,ten je k nezaplacení,ne?

OBI a jiných hobymarketech nakupuje kde kdo,ale v Polsku by do OBI nešel.Že tam mají z 90% stejné věci je jedno.Samozřejmě,že je na každém ,kde si co koupí.Ale názor,že z Polka je vše špatné,moc neuznávám.Ale názor Vám neberu ,samozřejmě.

doplněno 25.04.12 18:41:

Jen doplním,že do Polska jezdím často,ale nevšiml jsem si ,že jim baráky padají na hlavu.

repkin*

Já neříkám, že vše z Polska je špatné, jen že už ničemu z Polska nevěřím.

Česká okna jsou sice hezká věc, ale Polské profily z recyklátu se na tom celkem poznají. Bohužel jsem si v minulosti také koupil Gealan okna a najivně si myslel, že je to Německá kvalita. Ve finále u mě asi před měsícem opravovali prasklinu v rohu křídla.

Jinak samozřejmě Knauf, Rockwool ani jiné výrobky z Čech nemohou být dobré, neboť nejsou českými výrobky. Stejně tak, jako dnes již bohužel ani Tatra, nebo Škoda, není české auto.

Zlaté časy první republiky a všude uznávaných norem ČSN, celá EU tomu nesahá ani po kotníky. Samozřejmě, dnes je to spíš o znalostech a zkušenostech. Dokud se někde nespálíte, budete také tvrdit, že je to tam nejlepší.

dobrak*
hodnocení

0x

Dneska jsem byl služebně v Polsku a u obchodním domu CASTORAMA ,bylo víc Čechů a Slováků s přívěsníma vozíkama než místních. Ze zvědavosti jsem prošel sortiment a co mě překvalilo,že zboží bylo o TŘETINU levnější než u nás. A VOOOOOTOM TO JE;)

ladaadal*
hodnocení

0x

Já bydlím hned u Polských hranic. Maj tam fůru šmejdů, ale zrovna stavebního materiálu bych se nebál. Dřevo, kámen, cihly a podobné věci mají ve stejné kvalitě jako u nás. Uhlí mají kvalitnější (asi jak kopou z druhé strany kopce) a navíc ho na rozdíl od našich uhelných skladů přesívají, takže je míň prachu. Ten prach pak prodávají českým uhelným skladům, které ho nabízí jako adekvátní uhlí se slevou v akci (jedna firma z Jaroměře, sám jsem jim naletěl).

hodnocení

0x

Já osobně jsem taky začal do Polska jezdit pro stavební materiál (ne úplně vše, něco se z hlediska dopravy nevyplatí), kvality se nebojím, mám reference od zkušených stavařů. Dělají tu z nás blbce, je to tu vše předražené. I když se najde pár věcí, kde je stejná cena, ale to je jen zlomek a to mají Poláci DPH 23%! U KB bloků bych se nebál, chce to jen spočítat dopravu.

Jsem rád,že jsme tak nějak shodly,Samozřejmě ,že tam jsou šmejdy,ostatně stejně,jako v Německu ,USA a všude jinde.Ale to co Češi kupují tady ( v OBI, zde v Ostravě stavebniny Janík apod) je převážně z Polska.Akorát za jinou cenu

Ohledně toho Rockwoolu - zavolejte zde :Rockwool, a.s., Cihelní 769, 735 31 Bohumín 3, info@rockwool.cz, Tel.: 596 094 111 ZELENÁ LINKA - 800 161 161 a zeptejte se odkud ho mají.Nechci se tady hádát a planě tlachat odkud je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]