Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tloušťka polystyrenu vs vaty?

Od: str* odpovědí: 8 změna:

Dobry,

je možné srovnat tloušťku fasadniho polystyrenu s fasadni vatou...*nevi*

Tedy např.fasadni polystyren o tloušce 120mm je rovno 120mm tloušce vaty?Nebo je to jinak?díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Fasádní polystyren má zhruba stejnou tepelnou vodivost, jako minerální vata - takže 120 mm PS je rovno 120 mm vaty...

;)

doplněno 10.12.12 15:58:

:-D Sááákra, já to opominul... *smich*

str*
hodnocení

Oooo díky Mowla,že si mě pochopil a nikterak si se mě nevystřelil,jak by tady pár chytráků rádo udělalo...:)

(že sem opoměl poznamenat,že se mi jedna o tepelnost)

výtka
Upozornění od sys hejkal 10. 12. 2012 15:53:18
Příště nedávej chytrákům příležitost!
haben*

Dobrý den,

ano dá se říci, že tepelný odpor je stejný, podívjte se na isover.cz v sekce zateplení fasád jsou uvedeny lambdy obou materiálů, pokud srovnáte součinitele lambda - pohybují se cca od 0,030-0,040 u obou materiálů(čím nižší hodnota tím lepší TI vlastnosti). Velký rozdíl je v ceně...

rv*
hodnocení

0x

V laboratorních podmínkách izolují stejně. V reálu na baráku to může být jiné, třeba zkondenzovanou vodou ve vatě.

hodnocení

0x

Je to totožné.podle norem se nad hlavní vchody (tuším nad 2p a výše?) dává místo polystyrenu vata stejné tloušťky!

luke237
Ze by to bylo tim, ze vata nehori? *nevi*
pit*

ano, je to z požárních důvodů. Vata se dává nad okna a dveře od výškové úrovně ≥ 12 m (pás výšky 0,5 m, přesah 1,5m za ostění), od výšky 22,5 m musí být vše v minerálu. Tepelné vlastnosti jsou podobné, polystyrén má v grafitové verzi nepatrně lepší vlastnosti

hodnocení

0x

str, musíte porovnávat izolační materiál se stejnou lambdou, Pokud použijete na fasádu EPS 70F s lambdou 0,039 a k tomu fasádní vatu TF s lambdou 0,038, tak zde je vata malinko lepší.

Pokud ale použijete isover NF s lambdou 0,41, tak polyš se daleko lepší...

Když dáte třeba EPS 100Z... ale to je mnoho dalších možností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]