Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat polici pod strop aby se neprohýbal

Od: jnouza* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych udělat skříňku / podhled o půdorysu 130 x 100 cm z lamina, ale bojím se průhybu. Máte někdo zkušenost se zdvojenou lamino deskou - dvě desky 18mm slepené na sobě? Nebo se zpevněním železnými profily.

Důvod pro lamino je, že ostatní je stejné barvy.

Děkuji

Jirka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vladiim*
hodnocení

0x
Pokud laminem myslite laminat tak se bude prohybat z 95 % .. pokud to bude lehke tak ne alr veci nad 2 kg se prohne ...
jnouza*

Laminem myslím dřevotřískovou desku s povrchovou úpravou, konkretně: kronospan.cz/...

Laminát byl známej na lodích Vertexkách, ne? :)

laybor*
hodnocení

0x

Dělal jsem to samé,pod první jsem dal vinkl,- vypadá to blbě- budu to muset změnit

u druhé jsem do horní stěny vyvrtal díru - v Baumu koupil 3mm šroubovici (dole se pojistí matkou popř plátkem pásoviny)- uřezal na délku a dal doprostřed spodní desky - není vidět a drží perfektně

jnouza*

Šroubovnice je dobrej nápad!

Mě předtím ještě napadla místo sřoubovnice dřevotřísková deska výšky cca těch 40 cm, šířka třeba 20 cm a upevnit ji nahoře do stropu, ale to by bylo více vrtání. Ta šroubovnice vypadá lépe.

A ty dvě slepené desky by nebyly dostatečně pevné?

ladaadal*
hodnocení

0x

Vladim - lamino je lamino a laminát je laminát.

Asi bych to řešil podobně jako Laybor. Záleží co tam budeš dávat - zátěž. Není to až taková plocha, ale bude-li tam něco těžšího, chce to alespoň uprostřed zpevnít. Pokud ti uvnitř nevadí Lko, tak vyztužit, jinak tou šroubovicí alespoň podepřít.

jnouza*

Plánuju lehčí, objemnější věci. Je to šikovně po ruce. Žádné knihy, papíry, železo :)

nn
hodnocení

0x

misto kronospanu bych koupil egger eurolight 36 mm. Je to lehka sendvicova deska, ktera se neprohne. Po ohraneni to vypada pekne.

Tady je ukazka te desky

egger.com/...

Ja z toho stavim bezne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]