Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou nautilu do vrtu 125mm a hloubky cca 30m

Od: kaliv* odpovědí: 5 změna:

Jakou zvolit nautilu co se týče napětí na 230 V anebo 380 V a jakou značku.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já jsem použil WILO, kamarád taky a jedou pátý rok bez problémů. Ale nebál bych se ani té Sigmy, u Grundfos si myslím že je zbytečně dražší, ale kvalitou taky asi dobré. Já jsem ho napojil jen na 230 V s tím že jsem si pro jistotu natáhl do země kabel i na 380 V, ale není důvod to přepojovat. Takže WILO ze své zkušenosti doporučuji!

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Ještě musíš brát v úvahu jaký je ve vrtu sloupec vody. Já mám například vrt 32m a sloupec vody v něm 29m . Většina črpadel ( např HC 80) má ponor pouze 20m. Dobrá jsou vřetenová pro svoji jednoduchost. 380v se mně osobně zdají lepší a je v nich větší výběr. Též mám dobré zkušenosti s čerpadlama které jsou osazené motory Franklin

kaliv*
hodnocení

Sloupec bude asi 25 i více metrů,protože nedávno vrtaná sousední studna cca 50 m od mého vrtu má vodní sloupec nad čerpadlem 28 m.Ještě k tomu typu motoru zn.Franklin které značky jím mají osazena čerpadla.HC 80 je podle mého názoru do studny pro zásobování domu pitnou vodou a při takovém ponoru docela hazard.Zatím mám u jednoho prodejce doporučený typ NAUTILA 1 EVAU-16-8-GU-070 400V .Výrobce Sigma jehož cena je v tomto obchodě 11000kč,nebo mě bylo doporučeny čerpadla zn.Grunfos a ty jsou cenově od 13000 kč výš.Toto mě bylo doporučeno právě z důvodu předpokládané výšky ponoru.Možná mě trochu tlačí prodejce do dražšího čerpadla ale já na tom na druhou stranu nechci šetřit z důvodů životnosti.Shrnuto 1.Sigma nebo Grunfos anebo ještě jiná značka2.dotaz Kdo osazuje motory Franklin. Děkuji za trpělivost kterou se mnou máte pane instalater s pozdravem kaliv

jabraka*
hodnocení

0x

Na Webu jsem našel největší výběr tady: ponorna-cerpadla.cz/...

Dříve byl problém sehnat tak malý průměr čerpadla do vrtu,tak se sháněla podloudně MALYŠ čerpadla z Ruska.Dnes je sortiment lepší.

JABRAKA

hodnocení

0x

Pokud máte možnost 3fázového připojení, je to rozhodně lepší. Jen pozor na připojení, aby se netočilo čerpadlo obráceně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]