Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat rozpočet?

Od: ppidaa* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat kde najdu něco abych si mohl sám udělat rozpočet na práci.Jedná se o rekonstrukci střechy a já nevím jak to spočítat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sám si v žádném případě rozpočet neuděláte, nemáte k tomu ani potřebné znalosti, ani potřebné vybavení v podobě příslušného SW (samozřejmě licencovaného a placeného).

Zcela nejobjektivnější je nechat si zpracovat tzv.výkaz výměr a orientační rozpočet od nezávislého rozpočtáře. Výkaz výměr pak rozešlete několika zvoleným firmám, které oceňují všechny STEJNÉ položky se STEJNÝMI výměrnicemi.

Pokud to uděláte tak, že si každá firma ocení co ona chce, nikdy nebudou dvě nabídky objektivně zcela porovnatelné.

ppidaa*
hodnocení

Zřejmě sem špatně podal co vlastně potřebuji.Dostal sem nabídku zrekonstruovat střechu a nevím kolik si mám říct za práci.Dělám střechy už 13 let ale pro firmu.Co z toho plyne? Chtěl sem si jen spočítat kolik sio za to mám říct abych neošidil sám sebe ale i abych nikoho neokradl.Proto sem si chtěl někde stáhnout nějaký ceník, podle kterého bych si zhruba mohl spočítat o kolik si mám říci za odvedenou práci.Děkuji za odpovědi a rady.

Určení ceny je základ každého podnikání...

Těžko Vám někdo poradí.

Ceník si žádný nestáhnete...pokud ano, nebudete s ním umět pracovat...a nebudete se orientovat v položkách.

Pro Vás nejjednodušší bude spočítat si co nejpřesněji veškerý materiál co budete potřebovat a k tomu ci přidat Vaší režii a odhadnout kolik hodin na té střeše strávíte x Vaše hodinová sazba.

Mimo to, dnes většina stavebních firem jde cca 20-25% pod standardní ceníkové ceny...Záleží však na konkrétním rozsahu zakázky...

mowla*
hodnocení

0x

Pokud budete dělat rekonstrukci svépomocí, je to snadné - zjistíte, jaký materiál a kolik jej budete potřebovat, najdete si ceny dodavatelů a je to...

:)

Pokud ale chcete zadat práci firmě, vyžádejte si rozpočet od ní... Resp. obešlete firem několik a pak si z nabídek vyberte...

uska*
hodnocení

0x

Poměřte střechu, vyberte si nateriál a to vše zadejte nape. na AAApoptavka.cz. Je to zdarma, přijdou vám nabídky c cenou od firem a můžete vybírat.

uska*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]